E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump sahip çıktı, hisseler fırladı---

Trump sahip çıktı, hisseler fırladı

Trump sahip çıktı, hisseler fırladı
26 Eylül 2024 - 15:34 borsagundem.com

Donald Trump’ın medya şirketi hafta başından bu yana %10’un üzerinde yükseliyor. Rallinin ardında ise milyar dolarlık potansiyel getiriyi riske edip şirketine sahip çıkan Trump var


BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump aynı zamanda Trump Media şirketinin en büyük hissedarı konumunda. Trump’ın sosyal medya şirketi Truth Social’ı da bünyesinde bulunduran Trump Media hisseleri haftalardır serbest düşüşteydi. Ancak şirketin hisseleri çarşamba günü itibariyle hafta başından bu yana %10’luk bir yükseliş gösterdi.

Trump Media hisseleri salı günün yaklaşık %5’lik artışla kapatmasının ardından 14,09 dolardan işlem gördü. Şirketin hisselerinde geçtiğimiz hafta itibariyle halka arz satış sınırlamaları kalkmıştı. Yatırımcılar eski ABD Başkanı Donald Trump’ın şirketindeki hisseleri satışa çıkaracağından endişe ediyordu.

Ancak Trump şu ana kadar hisse senetlerini elinde tuttu ve bu durum diğer yatırımcılar tarafında pozitif olarak algılandı. Quartz’ın haberine göre hisse senetlerindeki ani düşüş yerini ani yükselişlere bıraktı. Trump Media’nın piyasa değeri 200 milyon dolar yükseldi ve 2,82 milyar dolara ulaştı.

Trump’ın gerçekleştirebileceği olası bir satıştan 2 milyar doların üzerinde getiri sağlaması bekleniyor. Ancak Trump bu ayın başlarında şirketteki hisse senetlerini boşaltma gibi bir planının ‘kesinlikle’ olmadığını açıkladı.

Trump 13 Eylül’de Los Angeles yakınlarındaki bir golf sahasında düzenlediği basın toplantısında, “Bu şirketi inşa etmemin nedeni sesimin kısılmasını istemiyor olmam. Pek çok insan hisselerimi satacağımı düşünüyor. Ve biliyorsunuz, milyarlarca dolar değerindeler. Ama ben hisselerimi satmak istemiyorum. Paraya ihtiyacım yok” açıklamasında bulundu.

Donald Trump, Trump Media’nın 114,75 milyon hissesine, diğer bir deyişle şirketin %60’lık hisse senedine sahip. Haziran ayında paylaşılan raporlara göre Trump Media, Trump’ın hisselerini elden çıkarmasını şirkete dair en büyük risklerden biri olarak göstermişti.

Trump’ın hisse senetlerini satacağının düşünüldüğü haftada Trump Media hisseleri birden fazla yeni dip seviyesine ulaşmıştı. Bu haftanın başlarında şirketin hisseleri 52 haftanın en düşük seviyesi olan 11,75 dolardan işlem gördü. Şirket Nasdaq Bileşik Endeksi’nde 26 Mart tarihinde özel amaçlı hakla arz şirketi Digital World Acquisition’la birleşerek halka arz oldu. O tarihten bu yana Trump Media’nın piyasa değeri kabaca %76 geriledi.

Trump’ın medya hisselerinde satış dalgası yaklaşıyorTrump’ın medya hisselerinde satış dalgası yaklaşıyor

 

Fundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeliFundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeli

 

Geleceği bilmek borsada kazandırır mı?Geleceği bilmek borsada kazandırır mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)