E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump Temmuz'da Türkiye'ye gelecek---

Trump Temmuz'da Türkiye'ye gelecek

Trump Temmuz'da Türkiye'ye gelecek
01 Mayıs 2019 - 15:30 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın Temmuz ayında Türkiye'yi ziyaret edeceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından "ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ziyareti konusunda Temmuz dahil alternatif tarihler üzerinde çalışıyoruz" açıklamasında bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında geçtiğimiz gün bir telefon görüşmesi gerçekleştirilmişti. 

Bu görüşmede S-400'ler konusu ve Suriye'nin kuzeyi ile ilgili son durumun yanısıra Trump'ın Türkiye'ye ziyaretinin de gündemde olduğu bilgisi yer aldı. 

Tarihin netleşmesi durumunda bu, Trump'ın Türkiye'ye ilk ziyareti olacak. 

İNGİLTERE VE FRANSA'YA GİDECEK

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in davet ettiği ABD Başkanı Donald Trump'ın Haziran ayında Londra'ya gideceği, İngiltere'den sonraki durağının ise Fransa olacağı açıklanmıştı.

Trump'ın, 6 Haziran'da İkinci Dünya Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olan Normandiya Çıkarması'nın 75'inci yıldönümü sebebiyle Fransa'ya giderek Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geleceği bildirilmişti.

Bu nedenle Trump'ın İngiltere ve Fransa ziyaretlerini gerçekleştirdiği tarihlerde de Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirebileceği düşünülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fahrettin02 Mayıs 2019 15:29

    Umarım Türkiye ,İran'ı satmaz;satarsa hem komşumuza yapılmayacak bir iş olur,bir de sıranın bize geleceğini unutmuş oluruz.Er veya geç ,Amerika bu iki ülkeye saldıracak,ama metot farklı olabilir.Fetö'yü ikinci kez kullanabilir.

  • fafa02 Mayıs 2019 15:21

    Talimat vermeye mi ,tehdit etmeye mi geliyor?Er veya geç Amerika İran'a ve Türkiye'ye saldıracak.İsrail için iki tehdit ,ya da tarümar olmayan iki Müslüman ülke kaldı.Bunların da istikrarsız olması gerekiyor.Umarım S 400'den vaz geçmeyiz.

  • recai02 Mayıs 2019 15:03

    Trump Ankara'da devlet töreni ile karşılanacak ve Suriye'de işbirliği ve İran ambargosuna destek için teşekkür edecek. S400ler alınmadığı için Türkiyenin Nato müttefiki olduğu için teşekkür edilecek.

  • 15 temmuz02 Mayıs 2019 12:39

     15 temmuzda Trump gelecek. çok manidar. Öylede böylede Türkiye ye geldim mesajı verecek. Akşam meydanlara gelip kepçe ile çorba dağıtacak :D

  • ALAATTİN CAMGÖZ02 Mayıs 2019 09:49

    abd de göz korkusu sardı.çünkü Türkiye yi kayıp etmek üzere bunun farkına vardı.ama bunlar nafile fakat piyasalara olumlu etki yapar fakat etkisi fazlal olmaz.

  • abd02 Mayıs 2019 12:44

    ABD kankasını Rusya ya kaptırmakdan korkuyor. Suriye de bir ülkenin askeri abd emrine girmedi. ne araplar ne avrupalılar. Bu nedenle Türkiye kontrol altında tutamıyorlar. Şahsen trump geliyor. Büyük pazarlıklar yapacak belliki. Ama yapacağı pazarlıklar ancak boyun eğmek ve diz çökmek olacaktır. Türkiye yi hiç bir şekilde birbirine düşüremediler. Tek yapacakları Türkiye ile uzlaşmak. Uzlaşmak için geliyor. v

  • HASAN BAŞ02 Mayıs 2019 09:02

    SORUN ŞU Kİ BUNDAN TRUMPIN HABERİ YOK

  • BİR DOST02 Mayıs 2019 12:47

    HerKESTEN ÖNCE DE SENİN HABERİN VAR...

  • Buhari02 Mayıs 2019 06:09

    Ağanın eli öpülmez derler.gelsin bakalım faydası olur.Türkiye bu ziyareti karşılama şovuna dönüştürmekten ziyade ekonomik olarak neler kazanabiliriz şekline dönüştürmeli , yeni ticaret anlaşmaları imzalayabiliriz.Bazı yaptırımların kaldırılmasını talep edebiliriz.Abd ile ilişkiler tekrar normalleşirse Türkiye kazanır onların tuzu kuru , zengin insanlar.Yani olaya şaşalı yaklaşmaktansa ,  olaya fırsat olarak bakmak lazım , Türkiyeyi anlatabilmeliyiz , siyasi takıntıları bir kenara bırakıp ekonomik ilişkileri düzeltmeliyiz.

  • Trump açıklaması basına sızdı...01 Mayıs 2019 23:17

    ABD  olarak Türklerden korkuyoruz, Büyük dedem dediki bana, " İki Yahudi bir araya gelse şirket, iki Türk bir araya gelse Devlet kurar" o bakımdan Türklerden ABD devleti olarak korkuyoruz, hanımım ve kızımda dahil...Pentagan raporlarındada: "Türkler sizlere dokunmaz ise sizde Türklere dokunmayın, çünkü Türkler dünyaya İKİ KERE HÜKMEDECEKTİR " raporları var,ilki osmanlı imparatorluğu idi... ABD okullarında şöyle öğrendik" Türklerle dost ol, ama sakın kesinlikle düşman olma" bu nedenlerden ötürü, Türkiye ye dosthane ilişkiler için Temmuzda geliyoruz, Türkler müttefikimiz olmasa çok korkardım, Ruslarla, Türklerin yan yana olması biz ABD lileri çıldırtıyor, ABD olarak çıldırıyoruz.

  • Okie Dokie01 Mayıs 2019 22:32

    Temmuza kadar tüm parasını dövize çevirmeyen yaya kalır. Benden söylemesi.

  • Sümer01 Mayıs 2019 22:03

    Umarım gelmez. Gelirse bize yeni faturakar ödetir döndükten sonra

  • Fffffff01 Mayıs 2019 20:41

    Temmuzda s400 teslimatı var. Teslimattan önce mi sonra mı...? Teslimattan sonra gelirse, sarı kafayı S400le koruyacaz 😂😂😂

  • Dd01 Mayıs 2019 18:59

    Maksat  Türkiye yi. Rusya dan uzak tutmak. Yemezler.

  • Bika01 Mayıs 2019 18:50

    Cumhuriyet döneminde Türkiye’ye ilk  resmi ziyareti  ABD Başkanı Dwight Eisenhower 6-7 Aralık 1959 'da yapmış ve 27 Mayıs 1960 'da darbe olmuş.

  • WeareMADURO01 Mayıs 2019 22:30

    Hey gidi hey !!! Olayları 60 yıl geriden okuyan ancak bunu yazabilirdi. Adamlar son olarak daha 2016 da darbe denedi de tokatı yedi ama bundan bir ders çıkaramanan çok garip. Hadi biraz zorla bakalım...

  • Volkan01 Mayıs 2019 16:20

    Uyduruk karşılama yapsan adam alınır, hepden kafayı bize takar, şaşaalı karşılama yapsan daha geçenlerde İsmet İnönü eleştirildi.  Yumuşak yaklaşmakta fayda var, insanın en zayıf tarafı, yumuşak yaklaşana sert davranmıyor.