E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump yönetiminden bir istifa sinyali daha---

Trump yönetiminden bir istifa sinyali daha

Trump yönetiminden bir istifa sinyali daha
10 Ocak 2019 - 08:18 borsagundem.com

Adalet Bakan Yardımcısı Rod Rosenstein’ın görevi bırakmaya hazırlandığı öne sürüldü

Reuters haber ajansı Adalet Bakan Yardımcısı Rod Rosenstein’ın gelecek haftalarda görevinden ayrılmayı planladığını yazdı.

Rosenstein, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’ın Rusya’ın 2016 başkanlık seçimine müdahalesini ve Ruslar’ın Başkan Trump’ın kampanyasıyla bağlantısı olduğu iddialarını inceleyen soruşturmayı denetliyor.

Kasım ayında yapılan Kongre ara seçimlerinin ardından Trump’ın görevden aldığı Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın yerine William Barr önümüzdeki günlerde göreve başlayacak. Barr, gelecek hafta onay oturumu için Kongre Adalet Komisyonu’nun karşısına çıkacak. Bar’ın Senato’nun onayını almadan önce adaylığının Komisyon’da dadeğerlendirilmesi gerekiyor.

Rosenstein’in ayrılacağı açıklamasını yapan yetkili, Bakan Yardımcısının ayrılma tarihi konusunda belli bir planı olmadığını ancak Barr’ın onaylanmasının ardından ayrılacağını söyledi.

Eski Başkan George H.W. Bush döneminde 1991-1993 yılları arasında Adalet Bakanlığı yapan Barr, onaylanması halinde Özel Savcı Robert Mueller’ın soruşturmasını da denetleyen kişi olacak.

Haziran ayında Rusya soruşturmasının meşruiyetini sorgulayan Barr’ın adaylığı özellikle Demokratlar tarafından şüpheyle karşılanıyor.

Yetkili, Rosenstein’in Barr’ın görevi devralmasını kolaylaştırmak amacıyla görevde kalmayı bir süre daha sürdüreceğini söyledi. Rosenstein’in Adalet Bakanı Yardımcılığı görevini iki yıllık geçici bir görev olarak gördüğünü belirten yetkili, kendisini gitmek için zorlanmış görmediğini sözlerine ekledi.

Rosenstein’in görevden ayrılacağını ilk olarak ABC televizyonu duyurdu. Ardından bu haber Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders’a soruldu. Sanders, Rosenstein’le konuşmadığını, kamuoyuna açıklanmamış görev değişikliklerinin açıklanmasını Rosenstein’in kendisine ya da başkan Trump’a bırakmayı tercih edeceğini söyledi.

Sanders, Fox News televizyonuna verdiği röportajda ise ‘‘Başkan ya da Beyaz Saray tarafından Rosenstein’ı görevden uzaklaştırmak için bir istek olduğunu sanmıyorum’’ dedi.

Rosenstein, Jeff Sessions’ın Adalet Bakanlığı’ndan uzaklaştırılmasının ardından yerine atanan Matt Whitaker’ın altında görevine devam etmişti.

Rosenstein, Rusya soruşturmasından ‘‘cadı avı’’ diye söz eden ve seçim kampanyasının Rusya’yla gizli anlaşma yaptığı iddialarını yalanlayan Trump tarafından sık sık eleştiriliyordu.

İstihbarat daireleri Rusya’nın 2016 başkanlık seçiminde oyların Demokrat aday Hillary Clinton’dan Donald Trump’a kaymasına neden olduğu kanısında.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)