E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump’a suikast girişimi piyasaları uçurabilir---

Trump’a suikast girişimi piyasaları uçurabilir

Trump’a suikast girişimi piyasaları uçurabilir
15 Temmuz 2024 - 14:35 borsagundem.com

Cumartesi günkü suikast girişiminin ardından analistlere göre Trump’ın seçimleri kazanma ihtimali oldukça arttı. Stratejistlere göre, öngörülebilirliğin artması ve Trump’ın piyasa yanlısı politikaları borsaları yükseltebilir.

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin eski başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi yatırımcılar için de ciddi bir test niteliğindeydi. MarketWatch’un haberine göre olayın ardından henüz piyasalarda ABD Hazinesi tahvilleri ve altın gibi güvenli limanlara yönelik bir kaçış başlamadı. Yatırımcılar bunun yerine silahlı saldırının ardından Trump ve ABD Başkanı Joe Biden arasındaki yarışın nasıl etkileneceğine odaklandı. Piyasaların ilk tepkisi bastırıldı, vadeli işlemler piyasaları yükselişe geçti.

MW haberinde, Truist Baş Yatırım Sorumlusu ve Baş Stratejisti Keith Lerner konuyla ilgili açıklamasında, “Bu korkunç bir olay. Tamamen piyasaların perspektifinden bakıldığında ise bu olayı ciddi derecede yakın vadeli etkiye sahip olarak görmüyoruz” ifadelerine yer verdi.

27 Haziran tarihinde Biden’ın başkanlık münazarasındaki zayıf performansının ardından piyasalar suikast girişimini Trump’ın zafer ihtimalinin daha da yükselmesi olarak gördü.

Analistler ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500’ün mart ayından bu yana gösterdiği yüksek performansla hem piyasa tahminlerinin hem de anketlerin Trump’ın zaferini işaret etmesi arasında doğru orantı olduğunu söylüyor. Bu korelasyonsa Trump’ın yönetiminin getireceği yeni politikalardan çok yatırımcıların net bir sonuca ulaşma arzusundan kaynaklanıyor. Zira mart ayından önce de borsalar Biden’ın zaferi ihtimaline göre pozitif bir korelasyon göstermişti.

Bitcoin fiyatlarındaki yükseliş de yatırımcıların Trump’ın zaferine dair güçlü bir beklentiye sahip olmasının işaretlerinden biri olarak görülüyor.

Unlimited Funds Baş Yatırım Sorumlusu Bob Elliott X’deki bir paylaşımında hisse senetleri, Bitcoin ve ABD Doları’nın yararına olan gelişmelerin tahvillere ve diğer güvenli liman varlıklarıyla ilişkisine dikkat çekti:

“Trump’ın yükselişi muhtemelen hisse senetleri, Bitcoin ve ABD Doları için tahviller ve altına göre daha faydalı olacak. Tahmincilere göre oranlar bir gecede %5-10 arttı ve Cumhuriyetçilerin 3 meclisi de kontrol etme şansını yükseltti. Piyasa hamleleri münazara sonrasında sessiz gibi kalsa da ileride daha fazla etkilenecek olması muhtemeldir.”

Yatırımcılar deregülasyona ve kurumlar vergisi indirimlerinin uzatılmasına yönelik artan beklentiler nedeniyle Trump’ın zaferinin borsalar için genel olarak bir yükseliş getireceğini savunuyor. Aynı zamanda Cumhuriyetçilerin güçlü bir zafere ulaşmasına dair artan beklentiler tahvil piyasasındaki zayıflığın da katalizörü olarak görülüyor.

Her iki aday da ABD’nin biriken borçlarına dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak ikinci Trump döneminde önerilen vergi indirimleri, tarifeler ve diğer düzenlemeler tahvil yatırımcılarının gündemini belirliyor.

Risk analiz firması GeoQuant’ın Kurucusu ve Eş Başkanı Mark Rosenberg, “Suikast girişiminin Trump’ın kazanma olasılığını artırdığına dair yaygın bir görüş dikkate alındığında başkanlık münazaralarından sonra olduğu gibi ABD Hazinesi tahvil getirilerinin sıçradığını görebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Ancak yatırımcılar, tahvil yatırımcılarının ABD'deki siyasi kargaşaya karşı daha duyarlı hale geldiğine dair ön işaretlere karşı da temkinli olmak isteyebilirler. ABD Hazinesi tahvil varlıkları tarih boyunca yatırımcılar tedirgin olduğunda bir sığınak görevi görmüştür. Kaliteli varlıklara yönelik bu tür yatırım akımları sırasında, gergin yatırımcıların ABD Hazinesi tahvillerine yöneldiği ve getirileri de düşürdüğü görülüyor.

Bitcoin'de 'Trump' etkisi: Fiyatı fırladı!Bitcoin'de 'Trump' etkisi: Fiyatı fırladı!

 

D.Trump'a suikast girişiminde dikkat çeken detay!D.Trump'a suikast girişiminde dikkat çeken detay!

 

FBI, Trump'a yönelik saldırıyı 'suikast girişimi ve terör eylemi' olarak soruşturacakFBI, Trump'a yönelik saldırıyı 'suikast girişimi ve terör eylemi' olarak soruşturacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANS DÜNYASI15 Temmuz 2024 17:38

    Eğer adam ölse piyasalar alt ve üst olur idi......Belki de ABD deki pislikleri Trump temizleyecek.Fetö örğütü abd yi de karıştırdı ne fetö örgütü imiş arkadaşlar.

  • Turkogluturk16 Temmuz 2024 07:32

    Sen ona tapan yalaka politikacilar kimlerdi unuttunmu