E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump’a suikast girişimiyle ilgili Rusya’dan ilk açıklama ---

Trump’a suikast girişimiyle ilgili Rusya’dan ilk açıklama

Trump’a suikast girişimiyle ilgili Rusya’dan ilk açıklama
14 Temmuz 2024 - 10:37 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Zaharova, ABD’nin eski Başkanı Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Tam 2 ay önce ABD’de başkan adaylarına yönelik suikastlerin Amerikan geleneğinden örnekler vermiştim.” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Telegram kanalında ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, ABD’de siyasi rakiplere yönelik nefretin teşvik edildiğini hatırlattı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, “Tam 2 ay önce ABD’de siyasi rakiplere yönelik nefretin teşvik edildiğine dikkat çekmiştim ve ABD başkanları ve başkan adaylarına yönelik suikast ve cinayetlerin Amerikan geleneğinden örnekler vermiştim.” dedi.

Donald Trump, Cumartesi günü Pensilvanya’da halka açık bir konuşmasını, silahlı saldırı nedeniyle yarıda kesti. Videoda, Trump’ın güvenlik görevlileri tarafından sahneden uzaklaştırıldığı ve kulağının kanlı olduğu görüldü. Daha sonra Trump, kulağından yaralandığını ve çok kan kaybettiğini belirtti. ABD Gizli Servisi, sahneye birkaç kez ateş eden şüpheliyi etkisiz hale getirdiklerini açıkladı. Saldırıda bir seyirci öldü, iki kişi kritik şekilde yaralandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Trump’ın iyileşmesi için dua ettiğini, ancak olayı bir suikast girişimi olarak adlandırmak için yeterli bilgiye sahip olmadığını söyledi. FBI, Trump’a yönelik bir suikast girişimi olduğunu belirtti ancak şüphelinin kimliğini ve motivasyonunu açıklamaya hazır olmadıklarını bildirdi. FBI’a göre, ABD yetkilileri suikast girişiminin önceden planlandığını bilmiyordu.

Yerel medya, şüphelinin Pensilvanya’da mitingin yapıldığı eyaletten 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu yazdı. Crooks’un, etkinlik alanının dışında, sahneden yaklaşık 100 metre uzaktaki bir üretim binasının çatısında saklandığı bildirildi.(Gazetemru)

Seçim mitinginde Trump'a suikast girişimiSeçim mitinginde Trump'a suikast girişimi

 

Biden, saldırıya uğrayan Trump ile görüştüBiden, saldırıya uğrayan Trump ile görüştü

 

Biden'dan Trump'a saldırı sonrası açıklama: Hastalık şiddetine yer yokBiden'dan Trump'a saldırı sonrası açıklama: Hastalık şiddetine yer yok

 

Trump'ın suikast girişiminde Görgü tanığından büyük iddiaTrump'ın suikast girişiminde Görgü tanığından büyük iddia

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)