E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın Fed başkanlığına Powell'ı getirmesi bekleniyor---

Trump'ın Fed başkanlığına Powell'ı getirmesi bekleniyor

Trump'ın Fed başkanlığına Powell'ı getirmesi bekleniyor
28 Ekim 2017 - 20:29 borsagundem.com

Konuya yakın bir kaynak tarafından yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın önümüzdeki hafta Fed'in yeni başkanı olarak Jerome Powell'ı atayacağı ifade edildi.

Konuya yakın bazı diğer kaynaklar tarafından yapılan açıklamada ise Başkan'ın halen resmi kararını vermemiş olduğu ve bu isimde her an bir değişiklik olabileceği ifade edildi.

aşkan Turmp Cuma günü instagram hesabından yayınladığı bir videoda "Olağanüstü bir şekilde görevini yerine getirmesi beklenen bir isim açıklayacağım ve herkes bundan çok etkilenecek" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ne gün yapılacağı konusu halen netleşmedi ve önümüzdeki, hafta hem Fed yetkililerini,n hem de ABD Başkanının açıklamaları ile çok yoğüunm bir hafta olacak.

Fed'in para politikası komitesi salı ve çarşamba günleri Powell'a katılacağı bir toplantı gerçekleştrirecek.
Başkan Trump ise Cuma günü Asya'ya bir ziyaret gerçekleştirecek. NBu yoluculuk öncesinde Perşembe günü bir açıklama yapması muhtemel görünüyorud.

Senato tarafından da onaylanacak olursa Powell Şubat ayının başlarında Fed'in yönetimini ele alabilir. Janet Yellen'in görev süresi de zaten bu tarihlerde doluyor.

Başkan Trump Yellen'in görev süresini uzaqtma seçeneği konusunda açık kap bırkmış olsa da, aynı konuşmasında Başkan olarak merkez bankasında kendi imzasını görmeti istediğini de belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)