E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump’ın medya hisselerinde satış dalgası yaklaşıyor---

Trump’ın medya hisselerinde satış dalgası yaklaşıyor

Trump’ın medya hisselerinde satış dalgası yaklaşıyor
20 Eylül 2024 - 15:43 borsagundem.com

İlk halka arzının üzerinden 180 gün geçmesinin ardından Trump Media’nın büyük hissedarları için geri sayım sona erdi. Büyük hissedarlar her an satış pozisyonuna geçebilir.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Donald Trump ve diğer üst düzey yatırımcılar Truth Social’ın da sahibi olan Trump Media hisseleri için satışa geçme hakkı kazandı. Büyük ortakların satışa geçmesi haline eski ABD başkanının medya işletmesi bundan sonraki süreçte sert satışlara maruz kalabilir.

İlk harka arz anlaşması kapsamında Trump Media hisselerinin büyük hissedarlarının 180 gün boyunca hisse senetlerini satması yasaktı. Ancak Insider’ın haberine göre bu süre perşembe günü itibariyle doluyor. Dolayısıyla yeni seans günü itibariyle Trump Media hisselerinde büyük hissedarların satışa geçmesi söz konusu olabilir. Yatırımcılar hisse senetlerini terk edebilir ve hisseler daha önce görülmemiş seviyelere düşebilir.

Şirketin halka arz anlaşma süresinin 25 Eylül’de sona ermesi planlanıyordu. Ancak belirli koşulların yerine getirilmesiyle bu süre daha erkene alınabildi. Bu koşullar hisse fiyatının 23 Ağustos’ta başlayan 30 günlük süre içerisinde 20 işlem günü boyunca 12 doların üzerinde kalması gerekliliğiydi.

Trump Media hisseleri son altı ayda yaklaşık %60 değer kaybetse de perşembe günü itibariyle yaklaşık 14 dolarlık en düşük seviyesinde tutundu. Trump ise hisse senetlerini satma gibi bir planı olmadığı konusunda ısrar ediyor.

Donald Trump geçtiğimiz cuma günü Kaliforniya’daki bir basın toplantısında Trump Media hisseleri için, “Hayır, satmıyorum. Bu hisseleri seviyorum” ifadelerini kullandı. Trump’ın açıklamaları hisse senetlerini ani bir biçimde yükseltse de saatler sonrasında yükselişin etkisi geride kalmıştı.

YahooFinance verilerine göre Trump şirketin yaklaşık %60 hissesinin sahibi. Şirketin şu anda yaklaşık 3,1 milyar dolar piyasa değeri bulunuyor. Trump’ın hisselerininse 2 milyar doların biraz altında değeri olduğu düşünülüyor. Forbes verilerine göre Trump’ın 3,8 milyar dolar olduğu tahmin edilen kişisel servetinin yarısından fazlası Trump Media hisselerinde bulunuyor.

Ancak Trump her ne kadar satmayacağını söylese de diğer üst düzey hissedarların satışa geçip geçmeyeceği kesin değil. FastCompany'nin haberine göre, iki hissedar, ARC Global Investments II ve United Atlantic Ventures, perşembe günü en kısa sürede 18 milyon hisse satmayı planladıklarını söylediler. Bu satış dalgasına diğer hissedarlar da katılabilir.

Herhangi bir büyük yatırımcının hisselerini elden çıkarması şirket için kötü bir haber anlamı taşıyor. Trump Media’dan yapılan bir açıklamaya göre, büyük bir hissedarın nakde çevirme planlarını belirtmesi bile hisse senedinin fiyatlarını olumsuz etkileyebilir.

Firmadan yapılan resmi açıklamada, “Bu gibi satışlar veya piyasada çok sayıda hisseye sahip olanların hisselerini satma niyetinde olduğu algısı, şirketin hisse senedi fiyatını düşürebilir” uyarısında bulunuldu.

Ayrıca Trump'ın hisselerini rekor düşük seviyelerde tutarken nakde çevirmek istememesi meselesi de var. Son aylarda hisse fiyatı Trump'ın anket rakamlarıyla ilişkilendirildi, bu nedenle seçim anketlerindeki herhangi bir toparlanma, hisse senedinin toparlanmasına ve daha cazip bir getiri kaynağına yol açabilir.

Biden, Trump ile görüştüBiden, Trump ile görüştü

 

‘Muhteşem’ hisseler çıtayı arşa taşıdı‘Muhteşem’ hisseler çıtayı arşa taşıdı

 

Yatırımcılar için gelecek 6 ay neden kritik?Yatırımcılar için gelecek 6 ay neden kritik?

 

Münazaranın faturası: Trump'ın sosyal medya hisseleri çakıldıMünazaranın faturası: Trump'ın sosyal medya hisseleri çakıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)