E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTrump’ın müdahalesiyle petrol yüzde 13 yükseldi---

Trump’ın müdahalesiyle petrol yüzde 13 yükseldi

Trump’ın müdahalesiyle petrol yüzde 13 yükseldi
02 Nisan 2020 - 09:38 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suudi Arabistan ve Rusya arasındaki fiyat mücadelesinde birkaç güne kadar bir uzlaşma olabileceğine işaret etmesi etkili oldu.

Rusya ve Suudi Arabistan arasında günlerdir devam eden petrol çekişmesinde ABD yönetiminin devreye girerek Arapları ikna ettiği bu yüzden fiyatlarda sert çıkış yaşandığı belirtiliyor. Brent petrolün varili saat 09.30 itibarıyla yaklaşık yüzde 13 artışla 28 doları geçti.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 13,8 milyon varil (yüzde 3) artışla 469,2 milyon varile yükseldiğini açıkladı. Piyasa beklentisi stokların 4 milyon varil artacağı yönündeydi.

Küresel petrol fiyatlarının yükselmesinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suudi Arabistan ve Rusya arasındaki fiyat mücadelesinde birkaç güne kadar bir uzlaşma olabileceğine işaret etmesi etkili oldu. Trump’ın devreye girmesiyle Suudi Arabistan’ın ikna olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de petrol piyasalarında bir çözüme ihtiyaç olduğunu açıkladı. Uzmanlar, üretici ülkelerin düşük petrol fiyatlarına önlem alma isteğinin piyasalardaki çözüm beklentisini güçlendirdiğini belirtiyor.

Öte yandan yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının dünya genelinde ekonomik büyüme ve petrol talebini olumsuz etkilemesi, fiyatlar üzerindeki aşağı yönlü baskıyı destekliyor.

Petrol fiyatları Rusya ve Suudilerin uzlaşacağı beklentisiyle yükseldi

ABD'nin ham petrol stokları sert yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist02 Nisan 2020 10:10

    Petrol fiyatlarının yükselmesine sevinenler var tam cahillik diz boyu. Petrol fiyatları yükselirse üretim maliyetleri artar AS sola kayar yani fiyatlar yükselir. Üretim maliyeti yükseldiği anda yediğimiz içtiğimiz tükettiğimız ürünlerin fiyatları artar. Bir de Doları iyice fırlatır. Ayrıca ödemeler dengesi açığı çok artar. Hele ki küresel daralmanın ve resesyonun iyice arttığı bu durumda ülkemiz için tam bir felaket olur resmen Stagflasyon yaşarız hiç istenmeyecek durum işsizlik daha çok artar. Kısacası petrol fiyatlarının ülkemiz için çok büyük zararlara yol açar.

  • izindeyiz02 Nisan 2020 10:41

    Üstadım iyi ki seni tanımışım izindeyiz..

  • recmal02 Nisan 2020 09:46

    Merak etmeyin yine düşer çünkü küresel piyasada şu an üretim yok