E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın yakınında silahlar patladı! FBI suikast iddiasını doğruladı---

Trump'ın yakınında silahlar patladı! FBI suikast iddiasını doğruladı

Trump'ın yakınında silahlar patladı! FBI suikast iddiasını doğruladı
15 Eylül 2024 - 22:15 borsagundem.com

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Trump'ın, Florida’da bulunduğu yerin civarında duyulan silah seslerinin ardından güvende olduğu bildirildi. FBI ise suikast iddiasını doğruladı.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Partinin 2024 başkanlık yarışındaki adayı Donald Trump'ın kampanya ekibi tarafından yapılan açıklamada, bugün öğleden sonra Trump’ın kaldığı Florida’daki West Palm Beach yakınlarında silah seslerinin duyulduğu kaydedildi.

ABD Başkanı Biden, olayla ilgili bilgilendirildi
Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden ile Yardımcısı Kamala Harris'in, Trump'ın golf oynadığı Trump Uluslararası Golf Sahası'ndaki güvenlik olayıyla ilgili bilgilendirildikleri belirtilerek, güvende olduğunu bilmelerinin kendilerini rahatlattığı ve düzenli bilgi almaya devam edileceği bildirildi.

Kamala Harris, X hesabından, "Florida'daki eski Başkan Trump ve mülkünün yakınlarında silah sesleri duyulduğuna dair haberler aldım ve onun güvende olduğuna sevindim. Amerika'da şiddetin yeri yoktur." mesajını paylaştı.

Güney Carolina Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham da X hesabından, "Az önce Başkan Trump ile konuştum. Tanıdığım en güçlü insanlardan biri. İyi bir ruh halinde ve ülkemizi kurtarmak için her zamankinden daha kararlı." paylaşımında bulundu.

Olayla ilgili bir şüpheli yakalandı

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı ve eski başkan Donald Trump'a suikast girişiminde bulunduğundan şüphelenilen ve Martin County'de tutuklanan kişinin Ryan Wesley Routh olduğunu açıklandı.

Kayıtlar, 58 yaşındaki Routh'un hayatının büyük bir bölümünde Kuzey Carolina'da yaşadığını, 2018 yılında Hawaii'nin Kaaawa kentine taşındığını ve burada oğluyla birlikte barakalar inşa eden bir şirket işlettiğini gösteriyor.

Routh sosyal medyada sık sık Ukrayna'daki savaşla ilgili paylaşımlarda bulunuyordu ve Rus işgaline karşı mücadeleye katılmak üzere Kiev'e gitmek için para ve gönüllüler toplamaya çalıştığı bir web sitesi vardı.

Haziran 2020'de, X hesabından yaptığı bir paylaşımda dönemin Başkanı Trump'a yönelik bir paylaşımda bulunarak, Adalet Bakanlığı'nın polisin görevi kötüye kullanmasını kovuşturması için bir idari emir çıkarması halinde yeniden seçileceğini söylemişti.

Aynı yıl, Temsilciler Meclisi’nde Hawaii’yi temsil eden ve başkanlık yarışına katılan Tulsi Gabbard'ın kampanyasını destelediğini belirten bir paylaşımda bulundu.

Son yıllarda yaptığı paylaşımlar, Trump'tan soğuduğunu ve Başkan Joe Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e destek verdiğini gösteriyor.

Temmuz ayında Pennsylvania'da Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından Routh, Biden ve Harris'i silahlı saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etmeye ve mitingde öldürülen eski bir itfaiye şefinin cenazesine katılmaya çağırdı.

Routh, seçmen kayıtlarına göre 2012 yılında Kuzey Carolina'da bağımsız seçmen olarak kaydolmuş ve en son Mart 2024'te eyaletin Demokrat Parti ön seçimlerinde şahsen oy kullanmıştı.

Federal kampanya finansman kayıtları, Routh'un 2019'dan bu yana Hawaii adresini kullanarak Demokrat adayları destekleyen bir siyasi eylem komitesi olan ActBlue'ya toplam 140 dolar (4755 TL) tutarında bağış yaptığını gösteriyor.

Kayıtlar, Routh'un Kuzey Carolina'nın Greensboro kentinde yaşarken kolluk kuvvetleriyle birçok kez karşı karşıya geldiğini gösteriyor. Çevrimiçi Kuzey Carolina Yetişkin Düzeltme Departmanı kayıtlarında, 2002 yılında kitle imha silahı bulundurmaktan hüküm giydiği belirtiliyor.

Trump'tan ilk açıklama
Associated Press'in (AP) haberinde, Trump'ın destekçilerine attığı e-postada "asla pes etmeyeceğine" dikkati çekerek, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim." ifadesini kullandığı belirtildi.

Trump, 13 Temmuz'da Pennsylvania'daki miting sırasında uğradığı suikast girişiminden kulağından aldığı yara ile kurtulmuştu.

FBI, Trump'a yönelik suikast girişimini soruşturuyor
ABD Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI), konuya ilişkin yapılan açıklamada, görevlilerin Florida West Palm Beach'e intikal ettikleri bildirildi.

West Palm Beach Şerifi Ric Bradshaw, yaptığı açıklamada, Gizli Servis ajanının tellerin arasından çıkan silahın namlusunu fark ettiğini ve şüpheliye doğru ateş açtığını bildirdi.

Bradshaw, görgü tanığının ifadesi sayesinde şüpheliyi yakalayabildikleri, silahlı kişinin Trump'tan yaklaşık 400-500 metre uzakta olduğu bilgisini verdi.

Şüphelinin 2 sırt çantası ve aksiyon kamerasının olduğunu kaydeden Bradshaw, zanlının daha sonra silahını bırakarak arabayla kaçtığını belirtti.

Bradshaw, şüphelinin olduğu çalılıklarda AK-47 tüfeğinin bulunduğu bilgisini paylaşarak, mevcut başkan Trump olsaydı çevresinde daha fazla Gizli Servis ajanının olacağını ifade etti.

Gizli Servis'in koruma sağlamak için çevreleyebileceği alanların "sınırlı" olduğuna dikkati çeken Bradshaw, Gizli Servis'in görevini tam olarak yerine getirdiğini savundu.

Martin County Şerifi William Snyder, şüphelinin yakalandığında üzerinde silahının olmadığını ifade etti.

Trump'ın yardımcısı olarak aday gösterdiği JD Vance de X sosyal medya platformundan, olay "kamuoyuna yansımadan önce" eski başkanla konuştuğunu açıkladı.

Vance, Trump'ın "keyfinin yerinde" olduğunu belirtti.

Barclays: Trump’ın kazanması borsaların aleyhineBarclays: Trump’ın kazanması borsaların aleyhine

Harris ile Trump arasında ikinci canlı yayın tartışması olacak mı?Harris ile Trump arasında ikinci canlı yayın tartışması olacak mı?

Trump'tan esrar üretimine destekTrump'tan esrar üretimine destek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ16 Eylül 2024 10:56

    Bizde yedik bence diğer vurulmasıda güzel bir proje idi.Yok keskin nişancıyı vurduk dediler basına dahi göstermediler bu olayda bana inandırıcı gelmiyor.Yakında bazokalı ve bombalı suikastlar, bekli de büyük çaplı abd nin içinde ölüm olayları seçimlere kadar görür isek süpriz olmaz.Biz de yedik.

  • HASAN TOSUN16 Eylül 2024 10:51

    turpa iktidar kapalı,kazansa bile sayımda kaybeder,abd de demokrasi yok,abd yi yöneten altı kurum  kimi isterse o seçimi kazandı  ilanı yapılır.

  • Turkogluturk16 Eylül 2024 06:47

    Bu taktikletle secimi kazanmayi calisiyor.