E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan Cumhuriyetçi senatörlere Türkiye daveti---

Trump'tan Cumhuriyetçi senatörlere Türkiye daveti

Trump'tan Cumhuriyetçi senatörlere Türkiye daveti
19 Temmuz 2019 - 23:01 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın, Türkiye ve S-400 konusunu görüşmek üzere önde gelen bazı Cumhuriyetçi senatörleri Beyaz Saray'a davet ettiği bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye ve S-400 konusunu görüşmek üzere önde gelen Cumhuriyetçi senatörleri Beyaz Saray'a davet ettiği bildirildi.

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan ve toplantı organizasyonunda bulunan 2 yetkiliye dayandırılan haberde, muhtemelen görüşmenin salı günü yerel saatle 16.00'da yapılmasının planlandığı ifade edildi.

Haberde, toplantı davetiyesinin bir kopyasına da ulaşıldığı, davetiyede "Başkan Donald Trump adına... Türkiye hakkında" ibaresinin yazılı olduğu belirtildi.

"Ne yapabileceğimize bakıyoruz"

ABD Başkanı Trump, Türkiye konusunda dün yaptığı son açıklamasında, Barack Obama yönetiminin Türkiye ile ilgili hatalarına vurgu yaparak, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Birçok bakımdan çok zor bir durum. Türkiye bağlamında önceki yönetim çok büyük hatalar yaptı ve bu çok kötü. Dolayısıyla şu anda (yaptırımlar konusuna) buna bakıyoruz, ne yapabileceğimize bakıyoruz. Henüz (kararımızı) açıklamadık."

Trump, bu açıklamasından kısa süre önce de "Türkiye'ye yaptırım getirecek misiniz?" şeklindeki bir soruya, "Hayır. Şu anda buna bakmıyoruz." yanıtını vermişti.

Önceki gün Beyaz Saray ve Pentagon'dan yapılan açıklamalarda, S-400'lerden dolayı Türkiye'nin artık F-35 projesinin parçası olamayacağı, bununla birlikte ABD'nin Türkiye ile stratejik ilişkisine halen çok değer verdiği kaydedilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAZIM KARTALGÖZLÜ20 Temmuz 2019 23:07

    belkide yaptırım yapılması ülkemiz için daha hayırlısı olacak aynen bülent ecevit zamanı gibi uyanmamıza vesile olacak ve tüm ihtiyaçlarımızı yapacağız.şuan bizleri abd krediye paraya boğdu gözlerimizi kör etti ereoin verir gibi bizi uyuşturdu lüks tutkunu yaptı.ab ve ab bizleri hiç bir zaman sevmezler sever gibi görünür çöplerini bizlere kakalarlar o yüzden uyanık olup paralarımızı ve tüm imkanlarımızı sanayileşmek üzerine kanalize etmemiz lazım bu paraları inşaatlara veya lüzümsuz şeylere harçar isek yıllarca böyle sürünürüz.

  • Can20 Temmuz 2019 14:44

    Amerika nin attığıı adımlar Türkiye yi İran, Rusya gibi ülkeler ile daha çok işbirliği yapmamıza vesile oluyor. Amerika patriot vermedi ve Rusya dan s400 aldık. Şimdi F35 vermeyecem diyor, Rusya ise gelin ben vereyim diyor. Rusya bu konuda bize kapılarını açıyor. Amerika ise bize kapıyı kapatıyor. Sonra Amerika gelip niye oradan o silah sistemini aldın diyor. Şimdi aynısını uçak olayinda yaşayacağız. Yani burda tüm sonuçlar Amerika'nın verdiği kararlardan sonra oluşuyor. Sonra bize kızıyorlar. Madem öyle bize böyle zorluklar çıkarmayın. Bu yüzden Amerika attığı adımlara dikkat etmesi gerekiyor. Rusya dan silah alma diyecekse eğer bize lazım olan silahı verebilir. Biz ayrıca müttefik oluyoruz ama ters hareket ler sergiliyor Amerika. Müttefiklik ruhu için daha iyi kararlar alabilir Amerika. Artık bize baskı olayını kaldırmalı, ticareti artırmaya odaklanılması gerekir. Dünya ülkeleri nin ticareti çok aşırı zayıflamış durumda. Bunu canlandırmaya uğraş vermeliler

  • CEV-HER20 Temmuz 2019 17:06

    Bu konuda şöyle düşünsek.Bir insan kirada kalıyor aylık kira ödüyor kredi çekip borçlansa kendi evini alsa ev sahibi olur borcunuda çalışarak tasarruf ederek öder başkasının evinde muhtaç olmaz Bir zamanlar uçak fabrikası kurmuşuz fakat sonra kapatılmış her konuda her alanda çalışmak çalışmak üretmek

  • iso20 Temmuz 2019 11:51

    Trump yerine obama olsaydı kazığa oturmuştuk şimdi... Adam yahudi ve ermeni lobisine tek başına karşı duruyor resmen. Görelim bakalım bu oyunu yahudi lobisi mi kazanacak trump mı? 

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU20 Temmuz 2019 23:00

    Trump üç maymunu oynamakta.ve blöf yapmakta sende kandınmı .abd yi başkanlar yönetmemektedir.masonlar yönetmektedir.

  • halil demirci20 Temmuz 2019 01:03

    türk ün dostu varmı dünyada avrupa birliği yarım asırı geçti kabul etmiyorlar  kimleri kabul ettiler görüyoruzdost ararsan  kıbrısı tanıyan ülke kimse dostun o ekonomidegüçlü deyil artik savaşlar ekonomik     notu düşürmek en kolayı haber geçiyor notun düştü    panikliyoruuz biz düşürelim onların notunu

  • Borsacı20 Temmuz 2019 00:06

    Akıllı ol tramp

  • Okie Dokie20 Temmuz 2019 00:02

    Cumhuriyet halk partili senatörlerin çağrılması garip olmuş

  • Okie Dokie19 Temmuz 2019 23:53

    Desenize pazartesi günü borsa en az -%5 yapacak. İyi ki malı boşaltmışım bugün. Ilık ılık yumuşak yumuşak.

  • Yerli ve milli20 Temmuz 2019 00:50

    Ne o dolarlarını zararına satıp tepeden aldığın hisseleri demi zararına sattın ? Duble zarar yani... okim buokim soru net : Acı var mı acı ? Hah hah hah

  • Poyraz 19 Temmuz 2019 23:48

    ABD ne veya kimleri toplarsanız toplayın bir yaptırım söz konusu olucaksa şunu söylemekte yarar görüyorum öncelikle Türkiye en büyük yaptırımı size uygulayacaktır 1 Filistin e askeri üst kurmak olucak yahudi israil adım atamayacak 2 cin Rusya ve İran’la dünya para birimi olan usd ortadan kalkacak 3 cü. Yaptırımmmm ise Dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan olacak

  • Cem Kohen 19 Temmuz 2019 23:22

    Amerika ya yaptığımiz hata karşılığında, vatandaş olarak Amerikan yemek içecek tutekim malları alıp ekonomilerine katkı sağlamalıyız Amerika'dan ithal yazıyorsa hemen alalım.

  • Tespit 19 Temmuz 2019 23:09

    Dik dur trump sen kukla değilsin başkansın kendi kararını veer. Herkesi dinle sen karar ver sen anya diyon onlar konya diyor böyle yönetim olmaz