E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan NATO aidatı çıkışı---

Trump'tan NATO aidatı çıkışı

Trump'tan NATO aidatı çıkışı
10 Aralık 2017 - 10:23 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, NATO’da aidatlarını ödemeyen ülkeleri, ‘Rusya’ya karşı’ korumayacaklarını belirtti

ABD Başkanı Donald Trump, Florida Eyaleti’nde destekçilerine yaptığı konuşmada, bu yıl NATO ziyareti sırasında ittifak üyelerinin ödeme yapması gerektiğini doğrudan ortaya koyduğunu söyleyerek, “Aksi takdirde örgütte yerleri yok” dedi. Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yüzden basında sert eleştiriye maruz kaldım. Donald Trump’ın müttefiklerimize kaba davrandığını yazdılar. Oysa kaba olan bu ülkeler, çünkü ödemelerini yapmıyor. Örneğin, ödeme yapmayan bir ülke var. Bu ülkenin şimdi kiminle flört yaptığını biliyor musunuz? Rusya ile. Bu ülke aidatını ödemiyor, saldırgan hale geliyor. Biz ödeme yapmayan bir ülke için Üçüncü Dünya Savaşı’na mı gireceğiz?”

Merkel’e dedim ki...

Ayrıca Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesini tarif eden Trump, şu ifadelerini kullandı:

“Biz onları koruyoruz. Almanya’da 40.000 askerimiz var. Bunu kimse bilmiyor. Ben ona (Merkel’e) dedim ki, ‘Biraz daha para verin bize’. O da bana, ‘Donald, bu Alman halkının hoşuna gitmez’ dedi. Ben de ona, ‘Biliyor musun, bu da Amerikan halkının hoşuna gitmez’ dedim.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • e.göy10 Aralık 2017 18:24

    NATO'YA OLAN AİDAT BORCUNU ÖDEMEYİP RUSYA İLE FLÖRT ETMEKLE SUÇLADIĞI ÜLKE HANGİ ÜLKE ACABA ?

  • D demirkan 10 Aralık 2017 13:23

    DİYELİM NATO ÜLKELERİNİ SEN KORUYON. NATODA OLMAYAN ONLARCA ÜLKE VAR.ONLARI KİM KORUYOR?. NATO ÜLKELERİNİ SENİN KORUDUGUN FALAN YOK.SEN O ÜLKELERİN HARACINA YİYON. FOYAN MEYDANA ÇIKTI. S400 ALALIM DEDİK OOP DURBAKALIM DEDİN.ÇÜNKÜ KAZ ELDEN GİDİYOR. ONDAN SONRA BAŞLADI TEHTİT JANTAŞ. TÜRKİYE NATODA KALDIĞI MÜTTETÇE ASLA ÜRETEMAZ ASLA KALKINAMAZ.YILLARIN TEÇRÜBESİ BUNU BİLMEYEN VARMI ACABA?.

  • KILIÇ10 Aralık 2017 11:43

    SEN KORUMUYORSUN SENİ KORUYORLAR NATO SENİN KORUMAN DOGRULTUSNDA ÇALIŞIYOR AYRICA DÜNYANIN EN BÜYÜK TERÖR ÖRGÜTÜ SENSİN.

  • FATİH İSLAMBUL110 Aralık 2017 11:41

    kendini koruyamayan Ülke bağımsız deyildir açıklamadan anlaşılıyor almanya amerikanın eyaleti amerika almanyayı 40. bin askerle koruduğuna göre almanya amerikanın işgali altında

  • FATİH İSLAMBUL10 Aralık 2017 11:24

    Nato Türkiyeyi koruyormu yoksa kullanıyormu bu konu açığa çıkmalı jantajcı katiil amerika