E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan seçimde hile iddiası---

Trump'tan seçimde hile iddiası

Trump'tan seçimde hile iddiası
08 Kasım 2016 - 22:47 borsagundem.com

ABD başkanlık seçimleri son sürat devam ederken Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, başkanlık seçimlerinde hile yapıldığını iddia etti ve konunun mahkemeye taşınacağını açıkladı.

Dünyanın gözünü diktiği ABD'deki başkanlık seçiminde doğu eyaletlerinde oy kullanma işlemi başladı. Yerel saatle sabah 06.00'da ilk oylar sandığa atılırken, yüzlerce kişinin daha gün ağarmadan seçim merkezleri önünde sıraya girdiği görüldü.

Trump: Cumhuriyetçilerin oyları Demokratlara yazılıyor
Cumhuriyetçilerin adayı Donal J. Trump, ABD'nin önde gelen kanallarından FOX'a verdiği demeçte çarpıcı bir iddiada bulundu. Trump, başkanlık seçimlerinde alenen hile yapıldığını, Cumhuriyetçilere verilen oyların Demokratlara yazıldığını, konuyu acilen mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

Trump’ın oğlu verdiği oyu hesabından paylaştı
Donald Trump’ın oğlu Eric Trump, babasına oy verdiği seçim pusulasını Twitter hesabından paylaşması üzerine, seçim kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle tepki gördü. Eric Trump, sandık başında pusula fotoğrafı çekip Twitter'dan paylaşarak seçim kurallarını ihlal etti. Attığı tweet'te, oy pusulasının fotoğrafının yanı sıra "Babam için oy vermek inanılmaz bir onur. Kendisi ABD için müthiş işler yapacak" yazılı mesajı paylaşan Eric Trump, kamuoyunda tepki çekti. New York yasalarına göre, seçmenlerin herhangi bir aday adına sandık başında propaganda yapmaları yasak. Yasalara göre, adaylardan biri adına sözlü, yazılı şekilde ya da herhangi bir simgeyle propaganda yapabilmek için sandık bölgesinden en az 30 metre uzaklıkta bulunmak gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet engin08 Kasım 2016 23:21

    bakiyorum da chp nin secim taktiklerini aynen uyguluyor baskan yamagi. basbakaninmizin keMAL e soyledigini ben de trump a hatirlatayim: bu siyaset ile sixty years secilemezsin