E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTSMC, Avrupa'da daha fazla tesis kurmayı planlıyor---

TSMC, Avrupa'da daha fazla tesis kurmayı planlıyor

TSMC, Avrupa'da daha fazla tesis kurmayı planlıyor
14 Ekim 2024 - 06:43 borsagundem.com

Tayvanlı üst düzey bir yetkiliye göre, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. yonga üreticisi küresel ayak izini genişletirken, yapay zeka yongaları pazarına odaklanarak Avrupa'da daha fazla tesis planlıyor.

Tayvan Ulusal Bilim ve Teknoloji Konseyi Bakanı Wu Cheng-wen Pazartesi günü Bloomberg TV'ye verdiği demeçte "Dresden'deki ilk fabrikanın inşaatına başladılar, gelecekte farklı pazar sektörleri için de birkaç fabrika planlıyorlar" dedi.

Wu, Tayvanlı çip üreticisinin Avrupa'da daha fazla genişlemesi için bir zaman çizelgesi belirtmedi. TSMC, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, mevcut küresel genişleme projelerine odaklanmaya devam ettiğini ve şu anda yeni bir yatırım planı olmadığını söyledi.

Dünyanın en büyük çip üreticisi olan ve yarı iletkenlerinin çoğunu Tayvan'da üreten TSMC, kısmen Çin ile artan jeopolitik gerilimlere karşı korunmak amacıyla ABD, Japonya ve Almanya'da yeni tesisler kurmak için on milyarlarca dolar harcıyor.

Ağustos ayında Almanya'nın Dresden kentinde Avrupa Birliği'ndeki ilk fabrikası olacak 10 milyar Euro'luk (10,9 milyar dolar) bir çip üretim tesisinin temelini attı. Bu projenin finansmanının yaklaşık yarısı devlet sübvansiyonları ile karşılanacak ve üretimin 2027 yılı sonunda başlaması planlanıyor.

Boeing, 17 bin çalışanını işten çıkaracakBoeing, 17 bin çalışanını işten çıkaracak

 

Kardemir 10 milyon euroluk ihale aldıKardemir 10 milyon euroluk ihale aldı

 

Tesla hisseleri değer kaybediyorTesla hisseleri değer kaybediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)