E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTSPAKB'de yönetim aynen devam---

TSPAKB'de yönetim aynen devam

TSPAKB'de yönetim aynen devam
30 Mayıs 2013 - 17:49 borsagundem.com

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği 12. Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) 12. Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. 
Bir önceki dönemde Denetleme Kurulun'da görev yapan Serdar Satoğlu yeni dönemde Yönetim Kurulu'na seçilirken yerine Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz getirildi. 
Birlik'in tüzük ile ilgili çalışmalarının en az 3 ay daha sürmesi bekleniyor. Tüzük çalışması tamamlandıktan sonra yapılacak seçimde Attila Köksal başkanlık adayı için ön plana çıkıyor.
Attila Köksal, genel kurul toplantısında yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: 
"Bildiğiniz gibi bu yeni kanun ile TSPAKB tarih oluyor ve yerine “Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği” geliyor. Bu Birliğe başta portföy yönetim şirketleri olmak üzere SPK’nın belirleyeceği diğer kurumlar da üye olabilecek. Önümüzdeki dönemde sermaye piyasamızı güçlendirmek istiyorsak bu yeni Birliğin özdüzenleme görevini daha etkili ifa edebilecek şekilde yapılanması gerekmektedir.
Türk Sermaye Piyasasına gerçek anlamda katkıda bulunmak için adı ister TSPAKB, ister TSPB olsun : Birlik reaktif değil, tam tersine proaktif bir yaklaşım sergilemelidir. Sektörle ilgili gelişmelere tepki veren bir merci değil, sektörle ilgili konuları ilk gündeme getiren ve bu konuda alınacak kararlara yol gösteren bir kurum olmalıdır.
Birlik, tam anlamıyla bir özel sektör kuruluşu zihniyeti ile çalışmalı, kamunun ve düzenleyici kurumların gölgesinde kalmamalı, onların sermaye piyasasının gelişmesi yönündeki çabalarına sadece destek vermekle kalmayıp önemli konularda liderlik rolünü üstlenmelidir.
Birlik, sektörümüzde geçmişte yapılan yanlışlardan dersler çıkararak bu yanlışların ileride tekrar etmesini önleyecek önlemleri almalı ve yanlışlara devam eden kişi ve kurumları gerektiğinde cezalandıran merci olmalıdır. Etik kuralların ve mesleki çalışma prensiplerimizin sektör genelinde tanınması ve uygulanması için Birlik sürekli çaba sarfetmelidir.
Birlik, sektörün gelişmesine katkıda bulunmak isteyen gönüllüleri teşvik edecek ve onların katkısını maksimize edecek mekanizmalar kurmalıdır.
Birlik yatırımcıların eğitimi ve finansal okuryazarlığın yurt sathında artması için azami çaba göstermeli, bu konuda liderlik rolü üstlenmelidir. Bilinçli yatırımcı kitlesi büyüdükçe sektörümüz gelişecektir. Bu konuda hep birlikte çaba sarfetmeli, kaynaklarımızı seferber etmeliyiz.
Sektör çalışanlarının eğitimi konusunda Birlik iştiraki olan SPL A.Ş.nin uluslararası standartlarda bir eğitim ve lisanlama kuruluşu olması için çaba göstermelidir. Kanımca, sermaye piyasamızın gelişmesinin önündeki en önemli engellerden birisi iyi eğitimli uzmanlarımızın sayısının azlığıdır. Yatırım danışmanlığı, araştırma, kurumsal finansman, türev işlemler, portföy yönetimi, v.b. alanlardaki uzman kadrolarımızı çok geliştirmek zorundayız.
Yeni kurulacak Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB) doğru yapılanması bu nedenle büyük bir önem taşımaktadır.
Sık sık dile getirdiğimiz gibi özellikle 1988 – 2008 arasındaki 20 yıllık dönemde Türk sermaye piyasası ciddi bir büyüme gerçekleştirmedi, halka açık şirket ve sermaye piyasası yatırımcısı sayıları ülke potansiyelinin çok altında kaldılar. Kurumsal yatırımcı tabanını hemen hemen hiç geliştiremedik. Bu dönemdeki yüksek enflasyon, yüksek reel faizler ve politik belirsizlikler sermaye piyasamızın önünde büyük bir engel oluşturdu.
Artık bu engeller ortadan kalktı. Faizler tarihi düşük seviyelerde. Politik belirsizlik gündemde değil. Türkiye yabancı yatırımcıların gözdesi olan bir ülke konumuna geldi. Sermaye piyasamızda artık önümüzdeki 20-25 yılın hamlesini başlatmak için artık tüm şartlar mevcut." 
Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelikleri için yapılan seçimlerde,
Yönetim Kurulu Üyeliklerine:
Ünlü Menkul Değerler Yönetim Kurulu Murahhas Aza ve Genel Müdür Attila Köksal
Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel müdür Yardımcısı Mustafa Tayfun Oral
Denizbank A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz
Ekinciler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür Alp Tekince
Bahar Menkul Değerler Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bahar
Osmanlı Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tanju Günel
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdür Yardımcısı DR. Serdar Satoğlu
Denetleme Kurulu Üyeliklerine:
Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür Gülsevin Yılmaz
Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş . Yönetim Kurulu Üyesi Ve Genel Müdür Vesile Şarlıoğlu
Anadolubank A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan 
seçildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)