E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜBİTAK ve Selçuk Bayraktar'dan o iddialara yanıt!---

TÜBİTAK ve Selçuk Bayraktar'dan o iddialara yanıt!

TÜBİTAK ve Selçuk Bayraktar'dan o iddialara yanıt!
21 Ağustos 2021 - 19:36 borsagundem.com

T3 Vakfı ve 73 paydaşı tarafından düzenlenen TEKNOFEST'te TÜBİTAK'ın para aktardığı iddialarına, TÜBİTAK'tan ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'dan yalanlama geldi.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamada, bazı yayın organlarında yer alan iddialara yönelik kamuoyunun aydınlatılması gereğinin doğduğu belirtildi.

Açıklamada, Milli Teknoloji Hamlesi'nin öncü kuruluşlarından TÜBİTAK'ın, kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin bilim ve teknolojideki yönünü belirlediği, değişen ihtiyaç ve önceliklere katkı vermek üzere destek programları vasıtasıyla daima ülke yararını gözettiği ifade edildi.

TÜBİTAK'ın öncelikli görevinin gençlerin ufkunu genişletmek, bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak, geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri ve teknoloji yıldızlarını desteklemek olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın organlarında belli aralıklarla kurumumuzu yıpratmaya yönelik asılsız iddialar yer almaktadır. Geçen yıl bu zamanlarda olduğu gibi bugün de TÜBİTAK tarafından yıllardır düzenlenmekte olan Elektrikli Araç (EC) ve İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışlarına yönelik gerçeği yansıtmayan bir habere yer vermişlerdir."

Açıklamada, TÜBİTAK'ın Elektrikli Araç Yarışlarını 2005'ten, İnsansız Hava Araçları Yarışlarını da 2016 yılından bu yana düzenlediği ifade edildi.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in ise ilk olarak 2018 yılında TÜBİTAK'ın ilgili kuruluşu olduğu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca düzenlendiği belirtilen açıklamada, geçmişi TEKNOFEST öncesine dayanan söz konusu yarışların, son 4 yıldır TEKNOFEST çatısı altına alındığı ve bu isimle markalaştığı bildirildi.

Yarışmaların TEKNOFEST kapsamında düzenlenmeye başlamasıyla ulaşılan öğrenci ve takım sayılarının önemli oranda arttığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca öğrencilerimiz, geliştirmiş oldukları araç ve teknolojileri TEKNOFEST kapsamında 7’den 77’ye 1 milyondan fazla ziyaretçi ile tanıştırma imkanına kavuşmuştur. Böylece halkımızın gençlerimize olan güveni pekişmiş, gençlerimizin de motivasyonu önemli ölçüde yükselmiştir.

Son derece üzüntü ile karşıladığımız asılsız ve mesnetsiz iddiaların aksine ilgili yarışlar kapsamında TÜBİTAK tarafından ayrılan bütçenin tamamı, daha önceki yıllarda olduğu gibi yarışmacı gençlerin malzeme ihtiyaçlarını karşılamak, onları teşvik için ödül desteğinde bulunmak ve yarışma organizasyonları için kullanılmaktadır. Zaten ilgili kanun ve mevzuatlar gereği TÜBİTAK’ın herhangi bir vakfa, derneğe ya da kuruluşa bağış ya da ödeme yapması mümkün değildir.

Gençlerimizin dünyada söz sahibi olabilmeleri, ülkemizin bilim ve teknolojideki gelişimine katkı sunabilmeleri için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da onları desteklemeye ve tüm imkanlarımızı gençlerimiz için seferber etmeye devam edeceğiz."

SELÇUK BAYRAKTAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Bayraktar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Bir anlayış var ki maalesef; Ne yalandan utanıyor, ne de algı ve iftiradan usanıyor. 'Gelin el ele ülkemize faydalı bir iş yapalım' desen; Aynı fütursuz hevesi, usanmaz enerjiyi maalesef bulamazsın! Hayat kısa. Onu iyiye, doğruya, güzele, faydalıya harcarken yorulmalı... Bugün bir kez daha gündeme getirilen iftiralara cevabımızdır. Bunlarla hukuk önünde hesaplaşmayı sürdüreceğiz. Biz iftiralara cevap vermekten, tazminat davaları kazanmaktan bıktık, bu iftiracılar yalan söylemekten usanmadılar."

Bayraktar TB3, ABD basınında

 

Ukrayna’dan Bayraktar TB2’ye övgü: Savaş kabiliyeti mükemmel

 

Yerli aşı ne zaman hazır olacak? TÜBİTAK Başkanı açıkladı...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM22 Ağustos 2021 14:49

    Aslnım sen bizim idolümüzsün bulaşma bu siyasetçilerin işine.teşviğide her türlü ödülü de hak ediyorsunuz

  • Yorum22 Ağustos 2021 09:32

    Etse ne olur ki böyle bir şirket bağış alsa ne olur ayrıca eften püften şirketler dünyanın teşviğini alıyor 300 500 milyonluk teşvik alan şirketler var bunların hiç biri Selçuk bayratarın yaptığı faydayı sağlamıyor bişey daha bu şirket borsaya açılsın idda ediyorum borsada ilk yirmi büyük şirket kadar değerli olur halka arzdan 10 milyar para kasaya koyar tusaş tei roketsan vb şirketlerde aynı şekilde ve yollarına çok daha güçlü yabancı rakipleriyle mücadele edecek güce ulaşırlar ayrıca mevcut iktidar benim siyasi görüşüme hiç alakasız selçukta damat olma vasfından dolayı aynı kefeye koyanlardan değilim Selçuk bayraktarı seviyorum Allah işini gücünü rast getirsin ülkeye böyle insanlar lazım göçmenleri para karşılığı ülkeye sokanlar değil

  • Ferdi22 Ağustos 2021 13:17

    Zubuk mu desem ahmak desem.. varmi bu soylediklerinin kaniti..yok..o halde bagirsaktaki hava gazi.

  • :)22 Ağustos 2021 08:56

    Böyle şeyler nedense röğortaj ile çözüme kavuşuyor. Artık biri suç işlerse, kameraman ve röportaj ekibi çağırsın. ayak üstü evine giderken 5 dk konuyu anlatsan evine gitsin. Hukuk bu değil mi zaten ? bir röportaj yap, tamam olay ve iddalar çözume kavuştu. İleri bir noktada ise mevzu, tv programına çıkarsan karşında 3 gazeteci 2 saat program yaparsın. hukuk böylece yeini bulur. hukuk sistemine ek oldu bu tv gazete roportajları . resmi yetkili görmeden olayların çözulmesi : )) hukuk gerçeği araştırı ve çözer, hukuktan korkmaya ve hukuka mudehale etmeye gerek yok. Ama insanlar güvenmyor artık. Sedat peker bir girdi pıyasa heryerde soru işaretleri artık.

  • Malak22 Ağustos 2021 08:13

    Yerli yaşı göklerde, yerli tanklar gorselde. Melih Gökçek'in fiskiyelere harcadığı paralar ile yapılırdı bu işler

  • Berber Bekri 22 Ağustos 2021 01:07

    Ne çok inanan malAK var nerdesin okia dokia vay arkadaş sadece tek gıda ile anca malAKlar besleniyor zor bi dünya basını bilimi uzay ilimi takip edin yabancı basını okuyun bunlar fasaryadan makarna ...Beyniniz uyuşmuş baya cidden dünya nın bizi kıskandığını filan sanan avanaklar var dolar 8 yöörrrooo 10 lira borç paçadan akıyor uçtu kaçtı gtde donu yok uzay ışın kılıcı zart zurt yiyen de var afiyet olsun...okia kardeş zabdet şu malAKlar ı

  • Musti22 Ağustos 2021 13:20

    Sen kafani kumdan cikart.. o zaman Adam olursun belki..

  • Hehe22 Ağustos 2021 00:47

    Yalan yalan yalan Kesin feto pkk pyd cahapeli dis minnaklarin oyunudur. Abd almanya kiskanip bizi yok etmeye calisiyorlar bence yeterli yaaa kesin biri tutar olmadi zaten ne dense inanacaklar milyonlar var bir kacida gelmis hemen

  • oktay doğaner22 Ağustos 2021 00:15

    bu bazı basın yayın organı denen namussuzları ciddiye alıp adam yerine koyup cevap vermeyin. Mamalarını verenler için rezillik yapmaları bu zamana kadar hep karşılaştığımız sıradan davranışlar

  • BİR DOST21 Ağustos 2021 22:28

    Bu şeref yoksunlarının bağlantıları araştırmalı, bu yapılanlar basit yalanlar gibi algılanmamalıdır. Bu örgütlerin çalışma şekli önce söylenti çıkarıp iktidardaki adamlarına pas etmek, sonra iktidardaki adamlarının ülkesi için çalışanları etkisiz hale getirmesi ve devletle ilişkilerinin kesilmesi. Yani CHP iktidarda olsaydı şuanda bu pas kullanılıp bu insanlarla devletin ilişkisi kesildiği gibi istenmeyen adamlar ilan edilecekti. Bu yazdıklarım hikaye sanılmasın, bu güne kadar kendi arabamız, kendi uçağımız yoksa bu şeref yoksunu gizli örgütler nedeni ile yoktur.   

  • Gur21 Ağustos 2021 22:18

    YOLUNUZ ACIK OLSUN..ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN....GERISI IT ÙRÙR KERVAN YÙRÙR...

  • AHMET ÖZBİR21 Ağustos 2021 21:26

    REİS Allah aşkına artık YALANCILARIN ANASINDAN DOĞDUĞUNA PİŞMAN edecek kanuni düzenlemeyi yapın, VATANA, BAYRAĞA GICIK olanlara GEÇİT VERMEYİN. Cumhur TERÖRÜ EZEN yiğit insan Sn. Selçuk Bayraktar'ın YANINDAYIZ ve DÜÂLARIMIZI kendisine gönderiyoruz. Kim size iftira atıyorsa onları Cenab-ı Allaha havale ediyoruz.

  • bahaneci21 Ağustos 2021 20:49

    ALLAH KUVVET VERSIN,it urur kervan yurur.

  • mezarci 21 Ağustos 2021 20:45

    ALLAH,YAAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. AMIIN

  • ARKIN21 Ağustos 2021 20:09

    Bazı kendini bilmezler iş yapanı ülkemize faydası olanı sevmezler.Hemen çamur atmaya kötülemeye başlarlar.Örnek Nuri Oysa biz ülkemiz için taş üstüne taş koyanın her zaman yanındayız ve destekliyoruz.

  • RAMO CANCAN21 Ağustos 2021 20:04

    hainler yine işbaşında.amaçları ülkemizde hiç bir silah ve sanayi maddeleri üretilmesin hepsi abd ve ab den alınsın diye.