E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜBİTAK'taki FETÖ'cüler sınır güvenliği projesini engellemiş---

TÜBİTAK'taki FETÖ'cüler sınır güvenliği projesini engellemiş

TÜBİTAK'taki FETÖ'cüler sınır güvenliği projesini engellemiş
19 Ağustos 2016 - 02:27 borsagundem.com

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, sınırları koruma ve gözetlemeyle ilgili projenin TÜBİTAK'ta başarısızlığa uğratılması için çaba gösterildiğini açıkladı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hürriyet'ten Nuray Babacan'a flaş açıklamalarda bulundu. Özlü'nün açıklamalarının satır başları şöyle:

“Bu örgütün en fazla kilitlendiği yerlerden biri TÜBİTAK. Ben Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndayken, birlikte çalıştığım uzmanları görevlendirdim. TÜBİTAK’taki projeleri inceliyorlar. Personel konusunu TÜBİTAK Başkanı bizzat inceliyor. TÜBİTAK’ta çalışan 4 bin 500 kişi vardı. TÜBİTAK bünyesinde 2011 ile 2013 arasında 1700 kişi işe alınmış. TÜBİTAK’ta bu kadar iş mi var?"

TÜBİTAK’ın önemli bir projesi vardı. Sınır güvenliği ile ilgili. Sınırları sadece böyle barikat ya da duvarlarla değil, merkezi bir sistem kurularak, elektronik altyapıyla, gece görüş cihazları kullanılarak korumak ve izlemekle ilgili bir projeydi. ASELSAN, TÜBİTAK ve HAVELSAN çalışıyor bu projede. Ortaya çıktı ki, projenin TÜBİTAK’ta yürütülen bölümüyle ilgili bir iş yavaşlatma, ağırdan alma, başarısızlığa uğratma girişimleri olmuş. Şimdi bunları soruşturuyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)