E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTüm tartışmalara son verecek! Süper Lig’e yeni ofsayt sistemi---

Tüm tartışmalara son verecek! Süper Lig’e yeni ofsayt sistemi

Tüm tartışmalara son verecek! Süper Lig’e yeni ofsayt sistemi
06 Haziran 2023 - 10:29 borsagundem.com

TFF Başkanı Büyükekşi, yarı otomatik ofsayt teknolojisi sisteminin önümüzdeki sezon Süper Lig'de kullanılacağını açıkladı.

Spor Toto Süper Lig'de VAR uygulaması kullanılmasına karşın kulüpler hâlâ teknolojiye güvenmiyor ve insan unsurundan şikayet ediyor. Bu şikayetleri en aza indirecek bir gelişme yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni sezonda yarı otomatik ofsayt sistemine geçileceğini açıkladı.

Büyükekşi, yaptığı açıklamada, "Yarı otomatik ofsayt sistemi için yıllık maliyet 2 milyon euro ve 4 yıllık da sözleşme istiyorlar. Görüşmelerde belli bir seviyeye geldik. İnşallah önümüzdeki sezon yarı otomatik ofsayt sistemine geçmiş olacağız" ifadesini kullandı.

Yarı otomatik ofsayt sistemi nedir?

Yarı otomatik ofsayt sisteminde maç esnasında oyuncuların vücutlarındaki 29 farklı nokta aynı anda takip edilecek ve pozisyonla ilgili karar kısa sürede verilecek. Stadyumda farklı noktalara yerleştirilmiş 12 özel kamera ile oyuncuların bir saniye içerisindeki 50 hareketini kaydetmek mümkün olacak.

Pozisyon stat ekranına yansıtılacak

Yeni sistemde FIFA, tartışmalı ofsayt pozisyonlarının eş zamanlı olarak yayıncılarla paylaşılacağını temin ediyor. Ayrıca pozisyonun neden ofsayt olduğu tartışmaların önüne geçmesi ve iyice anlaşılması açısından stat ekranına yansıtacak.

TFF gelecek sezon için yabancı kuralını açıkladı

 

TFF Başkanı Büyükekşi'den flaş açıklama

 

TFF ve TBF'den yeni bakanlara tebrik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rambo okan06 Haziran 2023 17:34

    Ofsayt bulundu goller bitti.

  • KERİM06 Haziran 2023 15:56

    ELEKTRONİKLE İLGİLİ İŞLERİ ASELSANA VERİN ONLAR EN GÜZEL VE ADALETLİ ŞEKİLDE HALLADER..MİLLİ TAKIMIN BAŞINADA JUP DERWALL SEP PIONTEK GİBİ ADAMLARI BULUN

  • AHMET ÖZBİLEN06 Haziran 2023 10:47

    Artık kimse fedarasyonu ve hakemleri zan altında bırakmaz.

  • spordan elinizi çekiniz07 Haziran 2023 08:33

    siyaset ile şampiyon olandan nasıl başarı beklenir. ertesi yıl foyası, boyası meydana çıkıyor.

  • Ahmet Özbok06 Haziran 2023 12:24

    akpnin futbol politikaları da kötü. 2002 yılından beri dünya kupasına, 2008 yılından beri Avrupa kupasına katılamadık. 21 yıldır milli takım düzeyinde başarı yok.