E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTÜMTEKS YENİDEN İŞLEME AÇILIYOR---

TÜMTEKS YENİDEN İŞLEME AÇILIYOR

TÜMTEKS YENİDEN İŞLEME AÇILIYOR
25 Mayıs 2009 - 06:38 borsagundem.com

Geçen sene Kasım ayından bu yana, iflas erteleme davasındaki belirsizlikten dolayı borsada tahtası kapalı olan Tümteks Tekstil, yarından itibaren Gözaltı Pazarı'nda yeniden işlem görmeye başlayacak.

Hisseleri, 6 aydır işleme kapalı olan Tümteks Tekstil, yarından itibaren yeniden açılacak. Şirketin hisseleri, mahkemenin iflas erteleme kararı vermesinden dolayı Gözaltı Pazarı'nda serbest marjla işleme açılacak. Tümteks'in hisseleri iflas ertelenmesi davasındaki belirsizlikler ve şirketin durumunun açıklığa kavuşturulması gibi konulardan dolayı, 14 Kasım 2008'den bu yana işleme kapatılmıştı. Tümteks'ten İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na yapılan açıklamada, mahkemenun iflas erteleme kararı vermiş olmasından ötürü hisselerin işleme açılacağı bildirildi. Açıklamada, şirketin bundan sonra mahkeme kararları ve faaliyetlere ilişkin tüm gelişmeler hakkında borsaya bilgi verilmesine de karar verildiği bildirildi. Açıklamada, Tümteks'in hisse senetlerinin işlem sıralarına gönderilecek emirlerinde maksimum lot miktarının 10.000 lot olarak uygulanacağı da belirtildi. İlk çeyrekte zarar açıkladı Sermayesinin yüzde 3,18'i halka açık olan Tümteks'in yüzde 70,59'u Yapı Kredi Bankası'na, yüzde 10,89'u da Maisonette Pazarlama'ya ait bulunuyor. Tümteks, yılın ilk 3 ayında satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artırmış olmasına karşılık, 9.8 milyon TL zarar açıkladı. Şirket tekstilde yaşanan kriz, maliyetlerdeki artış nedeniyle ilk çeyrek faaliyet raporunda faaliyetlerinin olumsuz etkilendiğini açıklamıştı. Tümteks'in 2007 sonunda 547 olan personel sayısı bu yılın ilk çeyreği itibariyle 451'e geriledi. Havlu ve iplik üretimi yapan şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını kamuoyunda "havlu kralı" olarak da bilinen Abdülkadir Uslu yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)