E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTunceli'de 4 asker şehit oldu---

Tunceli'de 4 asker şehit oldu

Tunceli'de 4 asker şehit oldu
08 Eylül 2024 - 21:14 borsagundem.com

Tunceli'de İl Jandarma Komutanlığı’na ait zırhlı askeri aracın uçuruma yuvarlandı. Kazada yaralanan 5 askerden 4'ü şehit oldu

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı araç devrildi. Kazada 4 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, açıklamayı "Milletimizin başı sağ olsun" ifadeleriyle yaptı.

Yerlikaya, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda Jandarma Uzman Çavuşları Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş'in şehit olduğunu, Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu'nun yaralandığını açıkladı.

"Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman Jandarma Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan kahramanımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları ali olsun" ifadelerini kullandı.

OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Tunceli'deki kazada şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Aykanat'ın ilçeye bağlı Kümbet köyündeki baba evine gelen askeri heyet, acı haberi anne Reşidiye Aykanat'a verdi. Oğlunun şehit haberiyle fenalaşan anne Reşidiye Aykanat'a hazıra bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Babası Ercan Aykanat'ı yaklaşık iki yıl önce kaybeden şehidin bekar ve iki kardeşten büyüğü olduğu öğrenildi. Şehidin baba evi ve sokağa Türk bayrakları asılırken, komşuları ve yakınları da taziye için eve akın etti.

TOKAT'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş'in acı haberi, Tokat’ta yaşayan ailesine ulaştı. Acı haberi aileye Tokat Valisi Abdullah Köklü ve yetkililer verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı. Tacettin ve Gülten Kızılateş çiftinin 4 çocuğundan biri olan şehidin cenazesi, yarın ikindi namazı sonrası Tokat’ta toprağa verilecek.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN SAYGI DURUŞU

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı araç devrilmesi sonucu 4 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralandı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Tekin, şehitlerimiz için sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı.

Tekin, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Maarif ailesi olarak tertemiz vatan toprağına düşen evlatlarımızın aziz hatıralarını yaşatmak, kahraman şehitlerimize minnetimizi göstermek ve öğrencilerimizi ruhen, bedenen ve aklen vatan sevgisiyle donatmak gayesiyle 81 ilimizde Bakanlığımıza bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızda 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk günü olan 9 Eylül 2024 tarihinde, bayrak töreni öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunacağız. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun."

Piyade Binbaşı Osman Ayan şehit olduPiyade Binbaşı Osman Ayan şehit oldu

KKTC'den acı haber: 1 şehit 11 yaralıKKTC'den acı haber: 1 şehit 11 yaralı

500'ü aşkın şehit yakını ve gazi kamuda istihdam edilecek500'ü aşkın şehit yakını ve gazi kamuda istihdam edilecek

Pençe-Kilit bölgesinde bir asker şehit olduPençe-Kilit bölgesinde bir asker şehit oldu

Cumhurbaşkanı'ndan şehit polis memuru için başsağlığı mesajıCumhurbaşkanı'ndan şehit polis memuru için başsağlığı mesajı

Mehmetçik Kocateşe şehitlerini andıMehmetçik Kocateşe şehitlerini andı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CGÜÇLÜTÜRK09 Eylül 2024 11:07

    Allah Rahmet Eylesin, Mekanları cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK09 Eylül 2024 10:50

    BİZLER BU ASLAN PARÇALARININ, PEYGAMBERR EFENDİMİZİN ASKERLERİ SAYESİNDE BU ÜLKEDE  HÜR, RAHAT, ÖZGÜR ŞEKİLDE YAŞAMAKTAYIZ.MEKANLARI CENNET OLSUN.TERÖRİSTLERİ, BUNLAR İLE BİRLİKTE OLANLARA, BUNLAR İLE İŞBİRLİĞİ BERABERLİİK YAPANLARI DA KAHRI PEŞİSAN ETSİN.

  • azmi09 Eylül 2024 16:43

    Peygamber efendimiziz askerleri kimlerden oluşuyor da biz onların sayesinde özgür yaşıyoruz ??

  • xyz09 Eylül 2024 15:48

    Amin..............................................

  • borsacı09 Eylül 2024 06:47

    ALLAH MİLLETİMİZE SABIR VERSİN YÜREK YAKICI .