E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTunceli'de kalekol gerginliği---

Tunceli'de kalekol gerginliği

Tunceli'de kalekol gerginliği
27 Nisan 2014 - 11:55 borsagundem.com

Tunceli'deki olaylarda gaz kapsülünün isabet ettiği 3 kişiden durumu ağır olan 1’i, askeri helikopterle bölgeden alınarak hastaneye götürüldü

Tunceli merkeze bağlı Kırmızıdağ mevkiinde yapımı süren jandarma kalekolunu protesto etmek için bölgeye giden protestocular, tel örgüleri söküp içeriye girmek isteyince jandarma ekipleri gaz bombası ile müdahale etti. Olaylarda gaz kapsülünün isabet ettiği 3 kişiden durumu ağır olan 1’i, askeri helikopterle bölgeden alınarak hastaneye götürüldü.

Tunceli merkeze bağlı Sütlüce Köyü’nde bulunan jandarma karakolu yerine köy yakınlarındaki 2500 rakımlı Kırmızıdağ zirvesine yeni kalekol yapımını, aralarında Tunceli Belediye Başkan Vekili Nurhayat Altun, BDP İl Başkanı Ergin Doğru, HDP İl Başkanı Fatma Kalsen ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 300 kişi protesto etmek için bölgeye gitti. Yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından Kırmızdağ’ın zirvesine çıkan protestocular, kalekolun yapıldığı alan yakınlarında jandarmanın çektiği tel örgüler yanında ’Dağlarımızda kalekol değil, coğrafyamızda barış istiyoruz’ yazılı pankart açıp, basın açıklaması yaptı.

YARALI HELİKOPTERLE ALINDI

Basın açıklamalarının ardından protestocular arasında bir grup tel örgütlerle çevrili ve askerlerin önlem aldığı karakol binasının yapıldığı bölgeye girmek istedi. Tel örgüleri sökmek isteyen gruba, jandarma gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Protestocularda askerlere taş ve havai fişek attı.

Atılan gaz bombası kapsülünün isabet ettiği 3 kişi yaralandı. Gaz kapsülünün boğazına isabet ettiği bir protestocunun durumu ağır olunca, durum jandarmaya bildirildi. Bölgeye gönderilen askeri helikopterle durumu ağır olan yaralı alındı. Helikoptere yaralı ile birlikte Tunceli Belediye Başkanı Vekili Nurhayat Aytun da bindi. Tunceli Devlet Hastanesi’ne götürülen yaralının yapılan müdahalesinin ardından durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)