E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTunus’ta cumhurbaşkanı adayı 'sahtecilikle' suçlandı---

Tunus’ta cumhurbaşkanı adayı 'sahtecilikle' suçlandı

Tunus’ta cumhurbaşkanı adayı 'sahtecilikle' suçlandı
04 Eylül 2024 - 21:21 borsagundem.com

Tunus’ta cumhurbaşkanı adayı Ayaşi Zamal’a "sahte beyanda bulunma" suçlamasında bulunuldu

Tunus’ta 6 Ekim’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan Ayaşi Zamal’a sahte beyanda bulunmak suçlamasıyla dava açıldı.

Zamal’ın avukatı Delila Musaddik AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Müvekkilime yönelik sahtecilik suçlaması asılsız. Söz konusu olayla bir ilgisi yok. Zamal’ı sahte beyanda bulunmayla suçlayan kişi müvekkilimi hiçbir şekilde tanımıyor." dedi.

2 Eylül Pazartesi günü gözaltına alınan Zamal’ın kampanya sözcüsü Remzi el-Habbali de dün yaptığı açıklamada, gözaltına alınmasına rağmen Zamal'ın adaylığının devam ettiğini, bu nedenle seçimden bir gün öncesine kadar kampanyaya devam edeceklerini belirtmişti.

Öte yandan cumhurbaşkanlığı adaylığı Tunus Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedilen İmar ed-Deymi hakkında ise çifte vatandaşlığa sahip olduğunu gizlediği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Tunus Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Faruk Buasker, 10 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı için 17 adaydan 3'ünün başvurusunun kabul edildiğini belirterek 6 Ekim'de yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde Cumhurbaşkanı Kays Said, Halk Hareketi lideri Zuheyr el-Mağzavi ve Ayaşi Zamal'ın yarışacağını duyurmuştu.

Buasker, adaylık başvuruları kabul edilmeyen 14 kişinin evraklarının eksik olduğunu veya adaylık şartlarını yerine getirmediğini söylemişti.

Adaylıkları kabul edilmeyen 3 aday Tunus İdari Mahkemesine başvurmuş, mahkeme söz konusu kişilerin adaylıklarının önünde herhangi bir engel olmadığı kararını almıştı.

Buasker, 2 Eylül’de yaptığı açıklamada ise başvurusu kabul edilmeyenlerden 3’ünün İdari Mahkemeden aldıkları olumlu kararın uygulanmasının mümkün olmadığını, seçimlerde yalnızca 3 adayın yarışacağını belirtmişti.

Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri gözaltına alındıTunus'ta Nahda Hareketi Lideri gözaltına alındı

 

Tunus'ta Saidi'nin cumhurbaşkanlığı için meşruiyet tartışmasıTunus'ta Saidi'nin cumhurbaşkanlığı için meşruiyet tartışması

 

Tunus'ta seçimlere boykotTunus'ta seçimlere boykot

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)