E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTupperware iflas başvurusuna hazırlanıyor---

Tupperware iflas başvurusuna hazırlanıyor

Tupperware iflas başvurusuna hazırlanıyor
17 Eylül 2024 - 12:42 borsagundem.com

Tupperware Brands'ın 700 milyon doları aşan borç yükümlülükleri nedeniyle iflas başvurusunda bulunacağı bildirildi. Şirketin hisseleri bu gelişme üzerine %15,8 değer kaybederek 43 cente geriledi. Kapanışta ise toplamda %57 oranında değer kaybı yaşandı.

İkonik saklama kaplarıyla tanınan Tupperware, 700 milyon doları aşan borç yükümlülükleri nedeniyle bu hafta iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Bloomberg News'in haberine göre, Tupperware Brands yasal ve mali danışmanlarla mahkeme koruması altına girmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Şirketin hisseleri bu gelişme üzerine %15,8 değer kaybederek 43 cente geriledi. Kapanışta ise toplamda %57 oranında değer kaybı yaşandı.

1946 yılında kimyager Earl Tupper tarafından kurulan Tupperware, 1950'lerde kadınların evlerinde düzenledikleri "Tupperware partileri" ile büyük bir popülariteye ulaştı. Ancak son yıllarda satışlarında düşüş yaşayan şirket, Mart ayında işlerini sürdürebilme konusunda belirsizlik yaşadığını ve likidite sıkışıklığı içinde olduğunu duyurmuştu.

Pandemi döneminde evde daha fazla yemek pişirilmesi nedeniyle bir süre satışlarını artıran Tupperware, dünya yeniden açıldıkça talepte düşüş yaşadı. Şirketin iflas hazırlıkları, alacaklılarıyla yürüttüğü uzun müzakereler sonucunda geldi. Tupperware, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

30 yıllık gayrimenkul şirketi iflas etti!30 yıllık gayrimenkul şirketi iflas etti!

 

Atlasglobal resmen iflas etti!Atlasglobal resmen iflas etti!

 

Japonya'da bu yıl iflas eden şirket sayısı 10 bini aşacakJaponya'da bu yıl iflas eden şirket sayısı 10 bini aşacak

 

Amerikan şirketlerinde iflas dalgası başlıyorAmerikan şirketlerinde iflas dalgası başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)