E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTüpraş'dan işçi eylemleri için açıklama---

Tüpraş'dan işçi eylemleri için açıklama

Tüpraş'dan işçi eylemleri için açıklama
11 Mayıs 2017 - 08:27 borsagundem.com

Tüpraş basın organlarında çıkan bazı grev haberlerine istinaden açıklamada bulundu

Türkiye'nin dev rafineri şirketi Tupraş,işçi eylemlerinin faaliyetleri önmeli ölçüde etkilemediğini bildirdi.Tupraş, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmeleri ile ilgili Kanun'un 62. maddesine göre grev ve lokavt yasağı kapsamında bulunuyor.görüşmeler neticelene kadar işçi eylemlerinin olabileceği belirtildi.

Şirketin KAP açıklaması şöyle: 

Petrol İş Sendikası ile yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sürecinde rafinerilerimizde gerçekleşen işçi eylemleri ile ilgili olarak basın organlarında bazı haberlerin yayınlandığı görülmüştür.
Şirketimiz ile işyerlerimizde yetkili Petrol İş Sendikası arasında imzalanmış olan Toplu İş Sözleşmesi 31 Aralık 2016 tarihinde bitmiş olup, sözleşme yenileme görüşmelerine 18 Ocak 2017 tarihinde
başlanmıştır. Bu süreçte bazı çalışanlarımızın, geçmiş dönemlerde de zaman zaman yaşandığı üzere gösterileri ve eylemleri olmaktadır.6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmeleri ile ilgili Kanun'un 62. maddesine göre iş yerimiz grev ve lokavt yasağı kapsamındadır. Bu nedenle Şirketimiz işyerlerinde herhangi bir grev uygulaması bulunmamakta olup, yapılan işçi eylemleri nedeniyle faaliyetlerimizi önemli ölçüde etkileyecek herhangi bir gelişme söz konusu olmamıştır.Bu kapsamda basına yansıyan söz konusu eylemler için Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durum Tebliğine göre kamuya
açıklanacak herhangi bir konu bulunmamakla birlikte, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun talebi üzerine yapılmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 169,00
En Yüksek: 169,40
En Düşük: 166,10
Değişim 0,00 %
FK: 5,45
PD / DD: 1,40
İşlem Hacmi 3.295.981.816
Toplam Adet: 19.603.775
Ağırlıklı Ort.: 168,01
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)