E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTURAN EROL ÇÖZÜMÜ SPK’DA ŞOK ETKİSİ YARATTI---

TURAN EROL ÇÖZÜMÜ SPK’DA ŞOK ETKİSİ YARATTI

TURAN EROL ÇÖZÜMÜ SPK’DA ŞOK ETKİSİ YARATTI
16 Eylül 2009 - 09:32 borsagundem.com

SPK Başkanlığı görevinden 20 Şubat’ta ayrılan Turan Erol’un, 7 aydır lojmanını boşaltmaması büyük sıkıntı yarattı. Başbakanlık bürokratlarının bulduğu ilginç çözüm SPK’da şok etkisi yarattı.

Gülümhan GÜLTEN/VATAN SPK Başkanlığı’na yeniden atanmadığı için 20 Şubat 2009 tarihinde görevinden ayrılan Turan Erol’un, uyarılara rağmen kurum lojmanını boşaltmaması SPK’da büyük sıkıntı yarattı. Önceki başkanın kalan süresini doldurmak üzere atanmasına rağmen görevine devam etmesi gerektiğini savunan Erol’un bu itirazı işe yaramamış, 20 Şubat’ta görevinden ayrılmıştı. Ancak Başbakanlık Müşavirliği’ne atanan Erol, bu kez de başkanlığı döneminde oturduğu SPK’ya ait lojmanı tahliye etmedi. 7 aydır boşaltmadığı lojmanla ilgili SPK’nın yeni yönetimi Erol’a defalarca yazı gönderdi ancak bir işe yaramadı. Erol’un lojmanı boşaltmaya direnmesiyle başlayan gerilim artınca, Başbakanlık devreye girerek bir çözüm bulunması için arayışa girdi. Çözümü Başbakanlık’ta aradı Erol’un isteğiyle, soruna başbakanlık bürokratlarının bulduğu ilginç çözüm SPK’da şok etkisi yaratırken, yeni bir tartışmayı da alevledi. Kararla SPK’ya ait lojman Başbakanlık bünyesine alınarak, SPK’ya bir başka lojman gösterileceği bildirildi. Böylece Erol’un söz konusu lojmanda oturmaya devam etmesi sağlanırken, “özel isteğe göre lojman becayişi” uygulandı. SPK’yı şaşkınlığa uğratan olaylar dizisi Turan Erol’un görevden ayrılmasıyla başladı. Erol’un süresinin bitmesinin ardından Vedat Akgiray SPK Başkanlığı’na atandı. Erol ise kurul başkanlığı yapmış olması nedeniyle kadrosuna uygun bir kadro arayışının ardından Başbakanlık Müşavirliği’ne alındı. Akgiray ise 19 Mart’ta görevine başladı. Yeni yönetim bir süre sonra Erol’un Ankara- Bilkent sitesinde bulunan kuruma ait süper lüks lojmanı boşaltmamakta ısrar etmesiyle sıkıntı yaşamaya başladı. Sonunda yönetim Erol’a, lojmanın 7 aydır tahliye edilmediğini hatırlatan bir yazı gönderdi. Ancak daireden çıkmak istemeyen Erol, sorununa müşavir olarak atandığı Başbakanlık’ta çözüm aradı. Geçtiğimiz hafta SPK Başkanı Vedat Akgiray başkanlığındaki yönetime Başbakanlık’tan alınmış bir yazı sunan Erol, SPK’yı şok etti. Yazıda ifade edilen idari kararla Başbakanlık, Turan Erol’un boşaltmamakta direndiği SPK’ya ait lojmanı kendi bünyesine aldı, SPK’ya bir başka lojman göstereceğini bildirdi. Akgiray: Artık sorun bir şekilde çözülüyor SPK eski Başkanı Turan Erol’un 7 aydır lojmandan çıkmadığının hatırlatılması üzerine bir yorum yapmaktan kaçınan SPK Başkanı Vedat Akgiray, gelişmeleri ise doğruladı. Akgiray, “Artık bir şekilde artık sorun çözülmüş oluyor. Başbakanlık bizim lojmanı aldı. Bize bir başka lojman gösterecek. Bu Ankara’da olabilen bir şeymiş. Adına da lojman becayişi deniliyormuş. Ben de bilmiyordum. Bunları yeni öğreniyorum” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)