E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTuristlere tuzak kuran çete çökertildi---

Turistlere tuzak kuran çete çökertildi

Turistlere tuzak kuran çete çökertildi
28 Aralık 2019 - 15:22 borsagundem.com

Turistlere yüksek hesap tuzağı kuran 23 şüpheli tutuklandı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu’nda gittikleri veya hanutçular tarafından yönlendirildikleri eğlence mekanlarında kendilerine yüksek hesap getirildiğini, itiraz ettiklerinde ise darp edilerek ceplerindeki para, ya da kredi kartlarıyla şifrelerinin alındığı yönünde 25’i yabancı 28 turistin şikayeti üzerine çalışma başlatmış ve 32 şüpheliyi düzenlenen operasyon ile yakalayarak gözaltına almıştı.

Yabancı turistleri eğlence mekanlarına girmeye ikna eden ve halk arasında ’hanutçu’ olarak bilinen kişiler mekana yönlendirdikleri turistlerin yanına davetsiz kadın oturtuyorlar ardından da gelen hesapta 2 kadeh içki için ortalama bin 500 dolar hesap çıkartıyorlardı. Bu yöntemle bir çok turistin parasını zorla alan mekan sahipleri ve çalışanlarından oluşan suç çetesini organize polisi gerçekleştirdiği operasyon ile çökertmişti.

Soruşturma kapsamında 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmış, düzenlenen operasyonlarda 32 şüpheli yakalanmıştı. Vatan Caddesi’nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan 32 şüpheli Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 32 şüpheliden 23’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 21 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Soruşturma kapsamında mekan sahipleri ile hanutçulardan rüşvet aldıkları iddia edilen 20 polis memuru ve 2 mahalle bekçisinin şüpheli olarak ifadesinin alındığı öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ))29 Aralık 2019 12:58

    pavyon sistemi.. kadın yanına gelir lak lak 2 duble içki diye soğuk çağı içer. sana kalır hesap kitabı. yabancı zaten kendı ulkesınde boyle bir kultur bilemez. onalarda bu işlerde zaten normal sistem yurtdışında öyle sobet muhabebt ederler kısme kımseyı sorna tanımaz bılmez.. ama ulkemızd epavyon olayını bılmedıgınden acemiliğe düşmüşler : : ))

  • o ne loww29 Aralık 2019 12:55

    resimdeki ne ulan, hayalet resmimi ne o  ?

  • pazarci28 Aralık 2019 23:00

    disardan gelen gavurdan once kendine kendi ,halkina durust olmasina ogrenin ,kisacasi durustluk=durustluk=toplum saygisi=kendine nasil davranimasini istiyorsan karsindakinede ayni saygiyi goster .yok turiste durustlukmus ,yav bu memlekette yasayan insan deyilmi.?egitim egitim egitm.bu isler sadece okulla falan olan seyler deyil ,beyinlerin kucuk yasta egitilmesi ogretilmesi gerek ,tabiiki enbuyuk mektepte agilede baslar.....

  • Mustafa 28 Aralık 2019 21:43

    ziya konuyu çok güzel anlatmiş. Hanutcu denen mikropları hepsinin temizlenmesi dilegiyle

  • Ziya28 Aralık 2019 19:42

    Bu olay sadece bizde,araplar da var ve uzakdoğu nun bazi ülkelerinde(özellikle Çin).Ben denizciyim,6 kitada birçok ülke ve kültürü tanima firsatim oldu, inanın bizdeki şu İstanbul piyasası tam bir rezalettir,istanbula eglenlenmek ve gezmek için gelen tüm turistlerin başına muhakkak bu tür bir olay gelmiştir ama küçük ama bu haberde bahsedilen gibi.Bizler sonra düşünüyoruz,neden avrupada ve dünyanın genelinde neden bir nefret var bize karşı, çünkü kilit noktadaki insanların büyük kısmı nin kötü bir anisi var ne yazıktır,bizler yeni yeni öğrenmeye basladik yabancilara nasil davranmamiz gerektiğini,oncelikle istanbuldaki ve tüm turistik yerlerdeki bütün taksici ve esnaf gözden gecirilmeli .Bundan beş altı yıl önce emekli bir kaptan ile tanıştım ingiliz,taksim de bir kafe de bir biraya 100 usd ödediğini bana anlatmıştı, gerçekten bu insan bunu hayatı boyunca unutmayacaktir ve her Turkiye konusu açıldığı nda bunu anlatacaktir

  • Asena28 Aralık 2019 17:16

    O işi yapan pislikler kendi karısınıda pazarlar

  • kılıç28 Aralık 2019 16:39

    ALIN TERİ DEGİLDE ONUN BUNUN PARASINA GÖZ DİKEN HAYİNLERİN GÜN YÜZÜ GÖRMEMESİ LAZIM.