E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk askerine 'vur emri' geldi---

Türk askerine 'vur emri' geldi

Türk askerine 'vur emri' geldi
11 Aralık 2015 - 10:52 borsagundem.com

Türkiye - Suriye sınırında olası bir kaçak geçiş anında asker ateş etme yetkisine sahip oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın batısına PYD'nin geçirilmeyeceğini söylemesinin ardından Türkiye-Suriye sınır hattında güvenlik önlemleri her geçen gün daha da arttırılıyor. Fırat Nehri'nin çevresinde beton duvar örülürken, kritik noktalara ise kalekol yapılıyor.
 
Doğusunda YPG, batısında ise IŞİD gibi terör örgütlerinin tehdidi altına bulunan Türkiye'nin Karkamış, Elbeyli ve Kilis sınırında güvenlik tedbirleri arttırıldı. Fırat Nehri'nin çevresinde beton duvar örülürken, sınırdaki kritik bölgelerde ise kalekol yapımı hızlandırıldı. Aynı zamanda bir çok nokta 24 saat termal kameralarla takip edilirken, bölgedeki nöbetçi ve devriye gezen asker sayıları da arttırıldı.
 
ASKERE VUR EMRİ YETKİSİ
 
Yaşanan Suruç ve Ankara olayları sonrası zırhlı araçların da sürekli devriye gezdiği bölgede, Türkiye'nin iç güvenliğini tehdit eden İŞİD ve YPG militanları başta olmak üzere sınırdan yapılan bütün kaçak geçişlere karşı askere vur emri yetkisi verildiği bildirildi.
 
VAGONLAR KALKAN OLARAK BEKLETİLİYOR
 

Terör örgütü İŞİD'in kontrolündeki Suriye'nin Cerablus şehrinde yaşanan patlamalar ve olası saldırılardan Suriye sınırında bulunan Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki yaşayan vatandaşları korumak için, sınıra sıfır noktasında Karkamış Tren Gar'ına ait vagonlar bekletiliyor. Suriye'de yaşanan iç savaş sonrası seferleri durdurulan tren vagonlarının arkasında bulunan evlerde yaşayan Karkamış halkı, İŞİD tarafından bir saldırı olasılığı konusunda endişe yaşarken, çocuklar ise olan bitenden habersiz vagonlar arasında oyun oynuyor.
 
Karkamış ilçesindeki gar lojmanlarında yaşamlarını sürdüren Suriyeli ailelerin çocukları ise Cerablus'tan getirdikleri tavşan ve burada çoğalan yavrularıyla birlikte tren rayları arasında geziniyor.
 
FIRAT NEHRİ'NİN BATISI ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
 

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, Gaziantep'in Nizip ilçesinde Karkamış sınırındaki Köprübatı Hutut Karakolu'nun sorumluluk alanında bulunan Ada bölgesi, 15 gün süre ile özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Açıklamada, “2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A Maddesi gereğince, Köprübatı Hutut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesinde, 11 Aralık 2015 günü Saat 13.00’te başlayıp 25 Aralık 2015 günü Saat 13.00’de bitecek şekilde, 15 gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 11 Aralık 2015-25 Aralık 2015 tarihlerinde Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat'ın batısına kimsenin geçişine izin vermeyeceğiz" açıklaması yapmış, açıklamanın ardından Fırat'ın batısında bulunan sınır hattında güvenlik tedbirleri alınmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cem11 Aralık 2015 19:33

    bazı cahilce yorum yapanlara şaşıyorum,vay efendim akp tüm komşularla sorunlu diye ulan tüm sınırlarda savaş var etrafı hainler sarmış Türkiye ne yapsın sanki,chp yada mhp olsa sıfır sorun olacak dahada beter olur azıcık insan olun objektif olun memleketi kötüleyip durmayın ha bu vatanı sevmiyorsan defolur gidersin burda paşalar gibi yaşarsın gittiğin yerde de karılık yaparsın

  • ülke suriyeli dolu11 Aralık 2015 15:22

    Allah akıl fikir versin ... ülkenin haline bak, bütün komşularla kavgalıyız. :( ayrıca suriyeden girecek adam kalmadı ki, 2,5 milyon suriyeli elini kolunu sallaya sallaya girdi zaten :(

  • tolga11 Aralık 2015 14:34

    bu terör örgütleri kendi kendine havadan düşmedi gözümüzün önünde yeşertildi göz yumuldu şimdide eller tetikteymiş

  • Bozkır 11 Aralık 2015 14:21

    Bu abluka ile işit cerablus ve Halep civarındaki bir çok yeri daha kolay kontrol edebiliyor, ve Kürtlerin kontrolünde bulunan afrin ile azez civarındaki bir çok bölgeyi alma aşamasında, eğer pyd ve elburkan Fırat'ın Batı'sına gecseydi bu işit acısından çok zor olacaktı ve dengeler turkiye aleyhine çok değişebilirdi. Büyük reis işini bilir!

  • Ol11 Aralık 2015 14:07

    Pyd yi Fırat'ın Batı'sına gecirmemek örtülü olarak işid i koruma olayı gibl görünüyor.

  • TÜRKİYENİN ELİNDEKİ KOZ11 Aralık 2015 13:52

    TÜRKİYE İRAN GİBİ DAVRANAN BİR ÜLKE OLSAYDI FIRAT VE DİCLENİN MECRASINI DEĞİŞTİRİP HEM IRAKA HEM DE SURİYEYE DAMLA SUYUN AKMASINA İZİN VERMEZDİK.BAKALIM O ZAMAN İŞİD PETROLLEMİ YIKANACAK İBADİ BAKALIM O ZAMAN NE YAPACAKTI.BİZDEN ORAYA BEDAVA SU GELİYOR O ZAMAN SUYU PETROLDEN DAHA FAZLA ÖDEYEREK ALIRLARDI.AMA BİZ İRAN DEĞİLİZ İNSANLIĞI BOL BİR MİLLETİZ.BU GADDARLIĞI ASLA YAPMAYIZ.

  • r11 Aralık 2015 13:47

    Ulaş denen arkadaş.Zihniyetin çürümüş..Ümmetçilik denen uydurma bu ülkeyi mahvetti.

  • ulaş11 Aralık 2015 13:10

    ALİ ŞERiATİYİ okumanızı öneririm özellikle ali rumuzlu arkadaş aşağıda kısa yorum yapan

  • hus11 Aralık 2015 12:57

    boş muhabbet yapıp durmayın...önerinizide yazın...onu konuşalım...her şeye muhalefet biyere kadar...

  • uyuma reaya11 Aralık 2015 12:36

    tek parti hükümeti istikrar getirdi... en yakın komşumuz kankamız BARZANİ istikrardan yanaymışlar alın size istikrar. maalesef 1 kasım da seçim olmadı resmen atandılar .

  • ulaş11 Aralık 2015 12:33

    eren erdem in meclis konuşması on numara

  • ali11 Aralık 2015 12:02

    Hertaraf düşman ve hain kaynıyo develet büyüklerimiz de önlem alıyor.

  • ülke suriyeli dolu11 Aralık 2015 11:31

    Allah akıl fikir versin ... ülkenin haline bak, bütün komşularla kavgalıyız. :( ayrıca suriyeden girecek adam kalmadı ki, 2,5 milyon suriyeli elini kolunu sallaya sallaya girdi zaten :(

  • ali11 Aralık 2015 11:26

    şu AKP'nin Türkiye'yi getirdiği duruma bakarmısınız? Her yerde sorun ve problem yarattılar. Allah sonumuzu hayır etsin.

  • Cüneyt 11 Aralık 2015 11:21

    Girenler girmiş çıkanlar çıkmış şimdi de vur emri vermişler;komiksiniz yaww :)

  • 111 Aralık 2015 11:21

    Ülkemizi mahvettin.