E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTürk bankaları için 'ağırlık artır'---

Türk bankaları için 'ağırlık artır'

Türk bankaları için 'ağırlık artır'
17 Ekim 2012 - 11:06 borsagundem.com

JP Morgan, Türkiye'nin uzun vadeli hikayesinin güçlü olduğunu belirtti

JP Morgan bugün yayınladığı gelişmekte olan piyasalar hisse senedi piyasası stratejisinde, Türkiye için yönün hala yukarı olduğunu bildirdi. Türkiye'nin genel piyasanın üzerindeki performansının bu ay bir miktar geri geldiğini belirten JPMorgan, bunda ECB/FED'in 3'ncüparasal genişlemesi tarafından yönlendirilen rallinin önceden satın alınması, Suriye krizinden etkilenme endişelerinin artması ve KDV artırımlarının mekanik olarak enflasyonu yukarı itmesinin etkili olduğunu vurguladı. Hükümetin özelleştirme planlarının da Halkbank, Türk Telekom gibi şirketlerde oynaklık yarattığını ifade eden JP Morgan, ancak tüm bunların geçici problemler olduğuna inandığını belirtti.
Türkiye'nin uzun vadeli hikayesinin güçlü olmaya devam ettiğini belirten JP Morgan, düşük kamu sektörü borcu, güçlü demografi büyüme, sağlam makroekonomik yönetime işaret etti.
Türk bankacılık sektörü için 'ağırlığını artır' tavsiyesinin devam ettiğini belirten JP Morgan, ancak Halkbank ve Garanti Bankası yerine YKB ve Vakıfbank gibi ucuz bankalara yöneldiklerini belirtti.
Turkcell'i de 'al' listesine ekleyeceklerini ifade eden JP Morgan, Petkim, Anadolu Efes'in kaçınılacak hisseler olmaya devam ettiklerini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsazede17 Ekim 2012 11:20

    GARANTİ VE HALK BANKASINI UÇURDULAR SIRA YAPI KREDİ VE VAKIF BANKTAMI ACABA?

  • C217 Ekim 2012 11:18

    tabi tabi babanızın oğlu ya millete akıl veriyorsunuz :) topladınız malı simdi satcak keriz arayın bakalım elinizde patlasında görün gününüzü...