E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTürk bankaları için ne önerdi?---

Türk bankaları için ne önerdi?

Türk bankaları için ne önerdi?
10 Ocak 2012 - 10:52 borsagundem.com

Goldman Sachs, Türk bankaları için tavsiyelerini açıkladı

Goldman Sachs, Türk bankalarının belirsiz makro görünüm, sıkı likidite şartlarının karlılığa yarattığı baskı nedeniyle tavsiyelerini değiştirmediğini bildirdi.
Goldman Sachs, Türk bankalarının belirsiz makro görünüm, sıkı likidite şartlarının karlılığa yarattığı baskı nedeniyle son 3 ayda yüzde 24 değer kaybettiklerini ancak içinde bulunulan belirsizlik ortamında bu fiyat düşüşlerine rağmen bankalar için fiyat hedefleri ve tavsiyelerini değiştirmediğini bildirdi.
Akbank, İş Bankası ve Garanti için tavsiyesinin 'sat', Yapı Kredi ve Vakıfbank için ise 'Nötr' olduğunu hatırlatan Goldman Sachs, ortalamanın üzerinde öz sermaye karlılığı sağlayacağı beklentisi ile Halkbank için tavsiyenin 'al' olmaya devam ettiğini vurguladı.
Sıkı likidetin banka karlılıkları üzerinde baskı yarattığına işaret eden Goldman Sachs, ekonomistlerinin TCMB'nin TL'de likiditeyi sağlamak için daha fazla politika adımı atması gerektiğine inandıklarını vurguladı.
Goldman Sachs ekonomistleri, yüksek cari işlemler açığı, yüzde 10 civarında enflasyonun TL üzerindeki değer kaybı baskısının gelecek 2 çeyrekte devam edeceğine işaret ettiğini belirtirlerken,faizlerin de gelecek 3 ayda yükselmisini O/N faiz aralığının yüzde 5-14seviyesine çıkmasını beklediklerini de ifade ediyorlar. Ekonomistler, kısa vadeli faizlerin yüzde 11'den yüzde 13'e yükselmesinin 2012-2013 net kar tahminlerinde ortalama yüzde 13 indirime yol açacağını da vurguluyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)