E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk hisse piyasaları gelişen piyasaları solladı---

Türk hisse piyasaları gelişen piyasaları solladı

Türk hisse piyasaları gelişen piyasaları solladı
29 Ocak 2016 - 16:05 borsagundem.com

Türkiye hisse senetleri ve gelişen piyasa hisselerini arasındaki fark 15 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Türkiye hisse senetleri, diğer gelişen piyasa hisseleri ile arasındaki performans farkı, düşen petrol fiyatları ve küresel teşviklerin net enerji ithalatçısını giderek kötüleşen yatırımcı algısından korumasıyla, Ocak ayında bir yıldan bu yana görülen en yüksek seviyesine ulaştı.

Borsa İstanbul 100 Endeksi (BIST 100), bu ay dolar bazında TSİ 14:33'te yüzde 0.8 yükselirken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 7.3 azaldı. 11 bankayı içeren gösterge üç ayın en yüksek aylık yükselişini gerçekleştirirken, BIST 100 Endeksi ve MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi arasındaki performans farkı Ekim 2014'ten bu yana zirve seviyesine yükseldi.

İhtiyaç duyulan petrolün yüzde 90'ından fazlasının ithatlat olması, petrol fiyatlarının geçtiğimiz 12 ayiçerisinde yüzde 31 düşmesiyle birlikte, Türkiye'ye dış ticaret açığın daraltma imkanı tanıdı. Fed'in parasal sıkılaştırma sürecini hızlandırma ihtimalinin azalması da Türk varlıklarının değerlenmesinde etkili oldu.

Lahey'de NN Investment Partners kıdemli stratejisti Maarten-Jan Bakkum, “Türkiye, petroldeki düşüşten yararlanması ve Fed faiz artırımı beklentilerinin ötelenmesiyle birlikte, görece iyi pozisyonlandı. Siyaset ve ortodoks olmayan para politikaları dahil Türkiye özelindeki endişelern devam etmesine karşın, düşen petrol fiyatları, Çin ve Fed geçtiğimiz haftalarda belirleyici unsur oldu ve yatırımcılar bunlara odaklandı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)