E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk Lirası baskı altında kalıyor---

Türk Lirası baskı altında kalıyor

Türk Lirası baskı altında kalıyor
16 Kasım 2017 - 11:32 borsagundem.com

Alan Yatırım dolar kurundaki hareketliliği ilişkin analizde bulundu

Son dönemde ABD’de vergi reformuna ilişkin belirsizliklerin artması ile birlikte dolar, gelişen ve gelişmiş ülke para birimlerine karşı değer kaybetmesine karşın, yükselen petrol fiyatları ile birlikte yurtiçinde artan cari açık ve yükseliş trendinde olan enflasyon TL üzerinde baskı oluşturmakta. Biz de, enflasyondaki (özellikle çekirdek tarafta) katı duruşun devam edeceğini ve yılsonunda cari açık/GSYİH oranının %5’li seviyelerde olmasını bekliyoruz. Bunun da orta vadede TL varlıklar üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini öngörüyoruz.

BIST 100 Endeksi ise, mevcut durumda hem gelişen ülke piyasaları hem de kendi tarihsel iskontosuna göre iskontolu işlem görmesine karşın üçüncü çeyrek bilanço dönemininin bitmesi ile sanayi şirketleri için kısa vadede bilanço beklentilerinin fiyatlanmış olması ve gelişen ülke piyasalarındaki pozitif havanın bozulmaya başlamasıyla orta vadede düşüş trendine girmesini ve 100,000 – 105,000 seviyesinin hedefte olabileceğini düşünmekteyiz. Ek olarak, FED’in Aralık ayındaki toplantısı da yaklaşıyor. Bunun paralelinde de, toplantı tarihine kadar endeks üzerinde bir miktar baskı oluşmasını beklemekteyiz.

Uğur Bozkurt - Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)