E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk Metal, MESS'in %10 zam teklifini reddetti---

Türk Metal, MESS'in %10 zam teklifini reddetti

Türk Metal, MESS'in %10 zam teklifini reddetti
20 Ocak 2020 - 15:44 borsagundem.com

Türk Metal Sendikası ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası yeniden masaya oturdu. MESS’in zam teklifini kabul etmeyen Türk Metal Sendikası temsilcileri toplantıyı terk etti

Türk Metal, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürüttüğü Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde, MESS tarafından yapılan görüşme talebi üzerine bugün İstanbul MESS Merkez Ofisi’nde bir kez daha bir araya geldi.

Türk Metal'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Toplantıda MESS tarafından 1. altı ay için tarafımıza yapılan teklif % 10 oldu. Bugün yapılan görüşmelerde MESS tarafı kendilerinin sürekli yeni ve artan teklifler getirdiğini ancak sendikamızın uzlaşma amaçlı taslakta bir revize yapmadığını belirterek, sendikamızdan teklifini revize etmesini istedi. Müzakere heyetimiz bu talebe MESS 'in 3 yıllık sözleşme teklifi başta olmak üzere haklarımızı geriye götürecek taleplerini sürdürdükleri gerekçesiyle, MESS’in bu isteğini reddederek görüşmeyi sonlandırdı."

MESS zam teklifini yüzde 10'a yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika20 Ocak 2020 20:44

    Simite yapılan zam kadar bile zam teklifi olmaması metal işçileri için ağır gelir.

  • hasan20 Ocak 2020 16:53

    %10 çok lütfetmişler. Elektriğe zam gelince nasıl ödüyorsa işçinin de zammını ödemeliler. Beceremiyorlarsa zaten bu işi yapmasınlar.