E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTürk Okey’i 1 numaraya koşuyor ---

Türk Okey’i 1 numaraya koşuyor

Türk Okey’i 1 numaraya koşuyor
13 Ocak 2013 - 16:55 borsagundem.com

Dijital Okey, sanal dünyada hızlı büyüdü. Türk Okey’ini internete oynayanların sayısı müthiş

CNN’in haberine göre Türk kahvehanelerinin geleneksel oyunu Okey, internet üzerinden oynanan oyunlar arasında popülerliğini git gide artıyor. Okey önüne geçilmez bir hızla büyüyüp, internet üzerinden oynan oyunlar arasında açık ara önde koşuyor. Okey’i internet üzerinden ve cep telefonlarından oynanabilir hale getiren Peak Games adlı şirketin yetkilileri oyunun popülerliği sayesinde iki yıl içinde iki kişi kurdukları şirketlerindeki çalışan sayısının200’e çıktığını ve dünya genelinde beş ofise ulaştıklarını söylüyor. Geleneksel Okey oyunu mantığıyla oynanan dijital versiyonunda oyun kazananlar dijital paralar elde edip, bu paralarla oyun arkadaşlarına sigara paketi ya da çay hediye edebiliyor.
GÜNLÜK 10 MİLYON KULLANICI
CNN’e konuşan Peak Games şirketinin kurucularından Rina Onur, oyunu günlük 10 milyon kullanıcının oynadığını aylık rakamda 30 milyona yaklaştıklarını belirtiyor. Onur, Peak Games’ın şu anda dünyanın en büyük dördüncü büyük dijital oyun şirketi olma yolunda ilerlediğini de ifade ediyor. Ayrıca, Türkiye ve Arapça konuşulan ülkelerde internet üzerinden Okey oynama konusunda ciddi bir potansiyelin olduğunu ve bu konuda çok fazla talebin geldiğini söylüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)