E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk şirkete İsrail darbesi---

Türk şirkete İsrail darbesi

Türk şirkete İsrail darbesi
26 Temmuz 2013 - 12:44 borsagundem.com

20 yıldır İsrail'de faaliyette olan Türk şirketi Yılmazlar Grup, iki dev projesini kapattı...

İsrail’de bulunan Türk şirketi Yılmazlar Grup, yaşadığı işçi kotasına bağlı sıkıntı nedeniyle iki büyük projesini kapatmak zorunda kaldı.
20 yıldır İsrail’de en büyük yerel inşaat şirketleri arasında yer alan Yılmazlar Grup yetkililerinden alınan bilgiye göre, işçi kotası sıkıntısı firmanın Tel-Aviv Havaalanı ve İKEA Alışveriş kompleksi projelerini durdurmasına neden oldu.
Çözümün Türk yetkililerde olduğunu ifade eden Genel Müdür Ahmet Arık, daha fazla Türk vatandaşı istihdam edip sektörde liderliklerini korumak istediklerini dile getirdi. Arık, Türk ekonomisinin kurtuluş reçetesinin dışarıdan gelecek döviz kaynağı ve dış istihdam artışına bağlı olduğunu vurguladığı açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Burada yabancı işçi kotasıyla ilgili büyük bir sorun var. Türkiye’de muhatap bakanlıkla temasımız devam ediyor. İlgili bakanlığa bağlı müsteşarlığın tavrına bağlı bir sıkıntı içindeyiz. Tek amacımız daha fazla zarar görmeden ülke adına daha fazla istihdam sağlamak ve ülkemize daha fazla döviz kazandırıp cari açıkların kapanmasına firma olarak gerekli katkıyı sağlamak."
Ahmet Arık, konuşmasının sonunda yetkilileri çözüm için göreve davet etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çokda inandırıcı26 Temmuz 2013 13:43

    yok ya sevsinler seni...sen önce çalıştırdıklarının parasını öde adam gibi. sonra konuş...