E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk tahvilleri yabancıların gözdesi---

Türk tahvilleri yabancıların gözdesi

Türk tahvilleri yabancıların gözdesi
25 Kasım 2014 - 12:23 borsagundem.com

Petrol fiyatlarındaki düşüş ve Rusya’ya yönelik yaptırımlar sebebiyle TL cinsinden tahvillerin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğu iddia edildi

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

TL cinsinden tahvillerin 30 eylülden beri yüzde 10 getiri sağlayarak gelişmiş ve gelişmekte olan 57 ülke arasında en çok kazanç sağlayan tahvil oldu.

Bloomberg’in haberine göre iki yıllık devlet tahvilleri petrol fiyatlarında yaşanan düşüşler, cari açıktaki azalma ve enflasyondaki geri çekilme sebebiyle yüzde iki düştü.

Haberde Rusya’ya yönelik yaptırımlar ve petrol fiyatındaki düşüşün Türkiye için avantaj yaratacağına değinildi.

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in petrol fiyatındaki 10 dolarlık düşüşün cari dengeyi yüzde 0,6 düzelttiğini vurgulayan Bloomberg, petrol fiyatındaki düşüş sebebiyle cari açığın ve enflasyonun düştüğünü belirtti.

Haberde ayrıca Rusya’ya yönelik yaptırımların Türkiye’nin elini kuvvetlendirdiği vurgulanıyor. Konu ile ilgili değerlendirme yapan Commerzbank analisti Quijano-Evans, ruble cinsinden tahvillere yönelik yatırımlar sebebiyle yatırımcıların Rusya’dan dışarı çıkmaya devam ettiğini ve Rusya’dan çıkan paranın Türkiye’nin de dahil olduğu belirli ülkelere aktığını belirtti. OPEC toplantısından çıkacak sonuca göre para akışının nasıl devam edeceğinin belirleneceğine değinen Quijano-Evans, Türkiye’ye para akışının devam edeceğini belirtti.

TC Merkez Bankası, 14 kasımda yaptığı açıklamada yabancı yatırımcıların son altı haftadır Türk tahvillerine yatırımlarını arttırmaya devam ettiğini duyumuştu. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)