E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk Telekom endeksin gerisinde kalabilir---

Türk Telekom endeksin gerisinde kalabilir

Türk Telekom endeksin gerisinde kalabilir
21 Nisan 2016 - 09:17 borsagundem.com

Beklentilerin altında kar açıklayan Türk Telekom için İş Yatırım tavsiye verdi

Yetmez ama evet…

Dünya piyasaları küçük bir moladan sonra yükselişine kaldığı yerden devam ediyor. Petrolün kayıplarını geri alarak Aralık ayından beri gördüğü en yüksek seviyeye ulaşması ve Çin borsasında satışların kesilmesi ile küresel risk iştahı güven tazeledi. Fed’in Aralık ayında faiz artırma ihtimalinin %60’ın üzerine çıkması ve DXY dolar endeksindeki toparlanma çabaları piyasaları ürkütmeye yetmedi.

Türkiye piyasaları Çarşamba günü dünyadan bağımsız ve kendi içinde ayrışan bir seyir izledi. Merkez Bankası’nın marjinal fonlama faizinde 50 baz puan indirim yapması sonrasında Borsa İstanbul kar satışlarıyla %0,8 gerilerken, tahvil piyasasında ve Türk lirasında güçlü kazançlar görüldü. Piyasalardaki gelişmeleri Merkez Bankası’nın faiz kararı ile değil oyuncuların aldıkları pozisyonlar ve küresel portföy tercihlerindeki değişim ile açıklamak daha doğru.

Para Politikası Kurulu açıklaması önümüzdeki aylarda faiz indirimine devam edileceği hakkında bir ipucu vermiyor. Asgari ücretteki artış ve görece güçlü iç talep nedeniyle enflasyon görünümü ilave faiz indirimini desteklemiyor. Ancak geçmiş tecrübemiz Merkez Bankası’nın küresel risk iştahındaki iyileşmeyi kullanarak faiz indirim döngüsünü 50-75bp daha devam ettireceğine işaret ediyor. Para Politikasındaki gevşemenin mevduat ve kredi faizlerine kademeli olarak yansımasını bekliyoruz.

Asya borsalarının ve ABD vadeli piyasalarının seyri Türkiye piyasalarında bu sabah yukarı yönlü bir açılışa işaret ediyor. Avrupa Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu toplantısından piyasaları etkileyecek bir karar (14:45) çıkması beklenmiyor.

Yurtiçinde yatırımcılar ilk çeyrek kar performansına odaklanacak. Düşük baz yılı nedeniyle bankaların ilk çeyrekte karlılığını geçen seneye göre %22 civarında büyütmesi bekleniyor. TSKB ve Akbank’ın sektör geneline göre daha güçlü bir büyüme göstereceğini tahmin ediyoruz. İlk çeyrek karı beklentilerden düşük gelen Telekom hisseleri piyasanın gerisinde kalabilir.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)