E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTürk Traktör için hedef fiyat arttı---

Türk Traktör için hedef fiyat arttı

Türk Traktör için hedef fiyat arttı
19 Haziran 2013 - 11:56 borsagundem.com

Bank of America Merrill Lynch, Türk traktör için hedef fiyatını ve tavsiyesini yükseltti

Bank of America Merrill Lynch, Türk Traktör için tavsiyesini 'endeksin altında getiri'den 'al'a yükseltti ve fiyat hedefini 54 TL’den 78.7 TL’ye yükseltti.
Türk Traktör hisseleri yüzde 4.89 primle 59 TL'den işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 740,00
En Yüksek: 751,00
En Düşük: 735,00
Değişim -0,67 %
FK: 7,14
PD / DD: 4,58
İşlem Hacmi 167.278.397
Toplam Adet: 225.892
Ağırlıklı Ort.: 740,53
ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı25 Haziran 2013 03:09

    arkadaşlar pahalı hisse almayın. açın ttrak grafiğini hisse 24 liradan 70 liraya gelmiş, 100 olacakmış bir umut belki olur kazancınız 100 olsa bile %40-50 ennn fazla olur. ama hisseyi geri verdiklerini düşünürseniz heleki kredili mal taşırsanız paranızı bitirirsiniz. tavsiyem ucuz hisselere girmeniz ucuz ve bilançosu iyi olan hisselere..

  • öhhö23 Haziran 2013 22:42

    öhhö öhhö takartudu

  • cesim22 Haziran 2013 23:53

    ne hedef fiyatlar gördük diğer kağıtlarda da..şans işte biri çıkıyor dokuzu yerinde sayıyor.

  • borsavirus22 Haziran 2013 20:56

    birde, bazı zamanlarda hisse seçimi konusunda genel konjonktür kötü durumda iken, insan kendine güvenemez. borsadaki 50-60 kurumsal sağlam şirketten hangileri ile iyi bir portföy yapayım diye düşün düşün bulamazsın, lakin ya hiç bir beklenti yoktur, ya beklenti çoktur ama ortam müsait değildir vb. bu durumlarda A tipi hisse senedi yoğun fon lar ciddi şekilde tavsiye edilebilir. ama bu bir anda tüm para ile değil, aylık örneğin 200er tl ile biriktirme şeklinde uzun vadeli düşünülebilir. a tipi hisse senedi yoğun fonu her ay düzenli alan birisi, fiyat inmiş çıkmış ilgilenmez, mümkün olduğunca endex 70-60bin altında iken arttırarak toplar, uzun vadede endex 200binlere gittiği zaman güzel kar bırakır. borsa, uzun vadede mutlaka 200binlere 300binlere gidecektir. lakin uzun vadede ülkeler mutlaka büyür, şirketler mutlaka büyür. hangi şirket seçimi konusunda kendine güvenmeyen kardeşim, yatırım yapmak üzere a tipi hisse senedi yoğun fon, a tipi temettü endeksi fonu, a tipi karma fon gibi birkaç fondan sepet yapabilir. bu fonları kurumsal şirketlerde profesyonel fon yöneticileri yönetir, onlar belirli hisseleri alır satar, günlük kar zarar durumunu fona yansıtır. eğer al sat ile uğraşamam, şirket batarsa ben de batarım, temettü ödemesi, bedelsiz vb. takibi, hangi hisseler olmalı, teknik temel analiz vb. uğraşmak istemiyorsanız, vaktiniz yoksa, bilginiz yoksa, bu işi a tipi hisse senedi fon yöneticilerine uzun vade bırakabilirsiniz. en azından uzun vadede endex üzeri getiri garantiniz var olacaktır. ama uzun vadede. 1-2 sene ile kıyaslamamalı..çocuğu yeni doğan, küçük olan, torunu olan büyükler, çocukları için her ay 100-200tl bu fonlarda onlara birikim yapmalıdır. bizim ailelerimiz bize yapamadı lakin o zamanın hayat şartları malum, iyi günlerde onlara birikim yapalım. böylece yok ttrak düşük temettü vermiş, yok froto kar düşmüş, yok golds iflas etmiş, yok isgsy bedelsiz vermiş, yok isyat temettü lideriymiş, yok mardin kar düşüşü yapısal sorunmuşmuş, yok bolu patlayacakmış, yok gents uçacak kaçacakmış, yok midem bulandı gözüm şişti karnım ağrıdı akşam hanıma kızdım, yok para kaybettim, yok nalet borsa, yok soyguncu vbvb. yakınmalardan kurtulmuş olabilirsiniz..kafa rahatlığı için aylık hisseden ziyade fon biriktirme yatırımını da düşünmeli..son 10 senede herkez çeyrek altın biriktirdi, ama a tipi endex fon biriktirselerdi, altından kaç kat fazla getiri sağlayacaklardı...lakin altın temettü vermez. fiyat artmazsa asla kazandırmaz. gramlar çoğalmaz. oysa hisseler düşse bile temettü ek geliri vardır, bedelsizle mal artar, temettülerle mal alırsın bedavadan malın artar. malın artması, uzun vadede fiyatların da artacağı gerçeği ile iki kuş vurmanız demektir...

  • borsavirus22 Haziran 2013 19:50

    açıkcası ben size sektöründe lider ve borada TEK bir şirket söylemek istiyorum ama reklama girer ve yasaktır diye yazamıyorum. bu şirketi göreceksiniz gelecek 2-3 sene içinde rahatlıkla 3e katlayacaktır. hem ucuz, hem bol kar eden ve kurumsal temettü ahlaklı. bir zamanlar ttrak ne idi ise, şimdi sıra onda. ama bu primi sürekli temettü dağıttığı için yatırımcısına güven verdiği için yabancı asla kopamayacağı için yapacak. ve yükselişi KALICI ve İSTİKRARLI olacak. saman alevi gibi çakıp başa dönmeyecek. yatırım şirketi ile vur kaç şirketini çok iyi ayırt etmeli..zaten kurt borsacılar hangi şirket olduğunu anlamıştır.. temettüyü küçümsemeyin serdar ve kemal kardeşlerim. sürekli, düzenli, istikrarlı ve yüksek getiri, saman alevi gibi sönmeyen, yukarı aşağı slalom yapmayan getiri, sadece sürekli ve düzenli KAR eden ve kurumsal temettü ahlaklı şirketlerdedir. bunun dışında hangi temettü DIŞI şirket, sürekli ve düzenli yükselir, bir örnek verebilecek var ise buyursun. son sözüm: temettüyü küçümsemeyin. temettüyü beklemek, sizi hisse sattırmakan alıkoyar. al satçı değil, al ya çı yapar. bu sadece 4-5 senede paranız e6ya rahatlıkla katlanır. şirketin en büyük beklentisi temettü günü beklentisi olmalıdır. ama diyorsanız ben her gün al sat yapıyorum ve süper günde %5 rahatlıkla kazanıyorum, o zaman boş ver temettüyü...

  • borsavirus22 Haziran 2013 19:39

    bu seneyi demiyorum ki serdar kardeşim, tarihsel temettü dağıtımı ve getiri yüzdesi olarak düşünmeli. 1 senelik temettü düşmesi nedeniyle TTRAK harcanmamalı. bunca sene borsanın TEK traktör sektörü şirketiydi. tıpkı borsanın geçen seneye kadar TEK savunma sektörü şirketi ASELS gibi. o nedenle bu şirketler son 5 senede harika prim verdi. sektöründe lider ve borsada TEK şirketler..sonra tmsn ve katmr girdi ikisine de rakip geldi. borsada başka sektör lideri ve TEK şirket var ise, alıp yatmalı..geleceğin aselsanları, türk traktörleri oralarda gizli..neden karel, alctl, ttkom, tcell; bir netaş gibi prim yapamadı? temettü istikrarı ve kurumsal ahlakı olmadan, saman alevi gibi sönen primler görebiliriz. ama temettü sürekliliği, temettü şirketlerini 5-6 senede 3e 5e katlatıyor..kast ettiğim bu idi. yoksa şuan 3 tl vermiş, %4 müş, çok düşükmüş, konu bu değil. konu, sürekli kurumsal temettü dağıtım ahlakı. sen de bu noktadan değil, 40 tl den alırsın olur biter %7 istiyorsan. benim ttrak maliyetim neden 2.80lerde? çünkü borsada sektöründe TEK şirketi KOÇ garantisi ile almışsın ve sürekli temettü vermiş. temettüler eşantiyon. şuan zaten ben sana TTRAK al demedim. şirketin sağlamlığını anlattım, okadar...

  • serdar21 Haziran 2013 18:09

    bazı yorumculara katılmıyorum, yüksek temettü veriyor diyorlar,Allah aşkına, borsadaki yüksek fiyatı hiç mi görmüyorsunuz,bu fiyata verilen 3 tl temnettü devede kulak misali , düşük rakamlı tümosan net 1 tl verdi tümosandan alsan daha karlı bir temettü çıkıyor hesap kitap bilmeyenlere duyurulur.

  • serdar21 Haziran 2013 18:06

    türk traktör'ün fazla satış rakamlarıda yok, mutlaka ellerinde kalmış malı küçük yatırımcılara yedirecekler,müşteri çekiyorlar. tümosan ,satış rakamları türk traktörden iki kat fazla üstelik motor da üretiyor.

  • borsavirus20 Haziran 2013 10:43

    tabi parasal genişlemenin bitirilmesi kısa vadede kötü günler görmemize, orta uzun vadede eğer ekonomiler düzeldi ise güzel günler görmemize neden olacaktır o nedenle bu aşamada hisse AL tavsiyesi vermek büyük saçmalıktır. güzelce bir insinler, diplesinler, o zaman duruma bakalım gelecek güneşli mi yoksa karanlık mı. kimse her gün hisse taşımak zorunda değildir.

  • borsavirus20 Haziran 2013 10:17

    ayrıca ben biliyorsun çimsa+akcns+brisa+akgrt+ecilc seviyorum artık. diğer saydığım "ttrak, froto, otkar, toaso, pnsut, petun, cimsa, tuprs" iyi para kazandırdı son 5-6 senede. temettüleri ikramiye sayıyorum.

  • borsavirus20 Haziran 2013 10:06

    koç şirketler ile ilgili sıkıntıları hep yazdım, söyledim, biliyorum. yüksek temettü ile kastım, sürekli ve düzenli kar ve sürekli ve düzenli temettü. şuan temettü verimi çok yüksek diye birşey demedim dostum. temettü istikrarı ve kurumsallığı açısından ele aldım. ama ttrak için bu noktadan alan birisi uzun vadeciyse sorun olmaz. kısa ve orta vadeciyse dert tabiki. koç şirketleri sıkıntıda evet bunu çokca söylüyorum. şuan temettü verimi %5 üzerinde çok şirket var, ama, bakalım o yüksek verim karşılığını ödeyebilecek KAR yapabilecekler mi. malum ilk çeyrekte ciddi kar erimesi yaşayan temettücü şirketler var. dolar kurundan. en basit örnek ttkom. şirketlerdeki kar azalışı tehlikedir. ama kar azaldıkça fiyat azalır, alım fırsatı yaratır. güzel günlerde yeniden kar artınca hem fiyat hem temettüsü artar. ttrak iyidir ama kısa orta vade risklidir demek istiyorum. selamlar.

  • cemil 20 Haziran 2013 01:04

    Katilorum yorumlara

  • Kemal19 Haziran 2013 19:26

    Sn borsavirus, ne yuksek temettusu yahu? Fiyati olmus 63 TL. Gecen seneki temettusunu verse 3,18, temettu verimi %5 olur ki bu yuksek bir verim degil. Bank Of Americanin tavsiyesi artirimini Ttrak satisi dusunce mi aklina geldi? ustelik yuzde 45 artirim! Hisse yabanci da, 78 TL de yapar, 100 de orasi baska. Ama bu tavsiye cigrindan cikmis. Kaldi ki eger Erdogan Koc'a Gezi olaylari nedeniyle (Divan Otel) kafayi takarsa vay Koc sirketlerinin haline. Artik yuklu vergi mi gelir, yoksa ihaleleri mi giremez bilinmez.

  • borsavirus19 Haziran 2013 13:39

    1-2-3 seneye 100ler klubüne girer hedef fiyatı kafaya takmamalı. sektörel ve şirketsel olarak harikulade bir mevkiide. koç garantisinde. bedelsiz potansiyeli şişe şişe patlayacak artık aniden bir bedelsiz patlatabilir. bu derece yüksek temettü verip bu derece yüksek bedelsiz potansiyeli olan bir kaç şirket kaldı zaten. ttrak, froto, otkar, toaso, pnsut, petun, cimsa, tuprs gibi. hepsi de temettü lideri. bedelsiz mi, temettü mü, prim mi, gelecek mi. hepsi bunlarda gizli zaten.