E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTurkcell açıklaması ne anlama geliyor? ---

Turkcell açıklaması ne anlama geliyor?

Turkcell açıklaması ne anlama geliyor?
22 Nisan 2011 - 10:43 borsagundem.com

Turkcell’in olaylı genel kurulu sonrası belirsizlik sürüyor. Şirket talebiyle hisseler işleme kapatıldı

Turkcell’de ortaklar arasında devam eden anlaşmazlık büyük belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Bugün borsa açılmadan önce hisseleri işleme kapatılmasına talep eden Turkcell, KAP’a şu açıklamayı yaptı:
"Şirketimizin 21 Nisan 2011 tarihinde saat 15.00'da Turkcell Genel merkezinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısında yapılan oylama sonucunda gündem maddelerinden;
a) 2010 Faaliyet Yılı Bilanço ve Kar-Zarar hesabı onaylanmamıştır.
b) Yönetim Kurulu üyeleri, 2010 yılı faaliyet ve işlemlerinden dolayı ibra edilmemişlerdir.
c) Kanuni denetçiler, 2010 yılı faaliyet ve işlemlerinden dolayı ibra edilmemişlerdir.
d) Kanuni denetçilerin seçimi yapılmamıştır.
e) Yönetim Kurulu'nun 2010 yılı karından %75 oranında kar dağıtım teklifi onaylanmamıştır.
Genel Kurulda alınan sözkonusu kararların, gerek sermaye piyasası aracının değerini gerekse yatırımcıların yatırım kararlarını etkileyeceği kanaati oluştuğundan, yatırımcıların zarar görmemesini teminen, Şirketimizce gerekli değerlendirmeler yapılarak, en kısa sürede yeniden kamuoyu bilgilendirilecektir. "
Peki hukukçular bu açıklamayı nasıl değerlendiriyor?
Bu genel kurul toplantısında yönetim kurulu seçimi yapılmadığını sadece denetim kurulu belirleneceğini belirten Sermaye Piyasası Hukukçusu Av. Halil Doğru, “Genel kurul yönetimi ele geçirmek amaçlı bir çatışmaya dönüştü” dedi. CNBC-e’ye konuşan Doğru, “Çok sayıda yatırımcı mağdur oldu. Şu anda büyük bir belirsizlik var. Denetim kurulu oluşmaması çok önemli bir konu. Bu yüzden Turkcell tasfiye edilebilir şirket konumuna gelmiştir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • özdemir22 Nisan 2011 11:13

    Dünya ölçeğinde bir şirket ve onca ilgili yatırımcı var ve siz tasfiye yorumu yapıyorsunuz. Avukat olarak umarım söylediklerinizin sorumluluğunu da taşıyorsunuzdur.