E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTURKCELL ARTIK EN DEĞERLİ ŞİRKET DEĞİL---

TURKCELL ARTIK EN DEĞERLİ ŞİRKET DEĞİL

TURKCELL ARTIK EN DEĞERLİ ŞİRKET DEĞİL
28 Haziran 2008 - 11:07 borsagundem.com

Haziran 2002'de Enka Holding'i bünyesine katarak halka açık hale gelen Enka İnşaat, son üç yıldaki performansıyla borsanın en değerli şirketi haline geldi

Haziran 2002'de Enka Holding'i bünyesine katarak halka açık hale gelen Enka İnşaat, son üç yıldaki performansıyla borsanın en değerli şirketi haline geldi. Özellikle Rusya'daki yatırımlarıyla dikkati üzerine çeken Enka'nın piyasa değeri cuma kapanışı itibariyle 16 milyar 680 milyon dolara çıktı. Enka'nın geride bıraktığı Turkcell'in değeri ise 13.3 milyar dolarda kaldı. Enka İnşaat'ın hisseleri 2006 başından bu yana yüzde 233 yükselirken, bu dönemde Turkcell'deki yükseliş yüzde 18'de kaldı. Son bir yılda ise Enka yüzde 27 yükselirken, Turkcell yüzde 8 değer kaybetti. Yılbaşından bu yana ise Turkcell'deki kayıp yüzde 40 oldu. Enka İnşaat'ın piyasa değeri 2005 sonunda 5 milyar dolarla Turkcell'in üçte biri seviyesinde bulunuyordu. Enka İnşaat'ın 1.2 milyar YTL olan sermayesinin yüzde 47,85'i Tara Holding'e, yüzde 28,95'i ise Tara ve Gülçelik Ailesi'ne ait bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)