E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTURKCELL BÖYLE YAŞAYAMAZ---

TURKCELL BÖYLE YAŞAYAMAZ

TURKCELL BÖYLE YAŞAYAMAZ
17 Şubat 2010 - 09:53 borsagundem.com

KONGREYE katılan Turkcell yöneticileri son dönemdeki gelişmeleri Türk gazetecilere değerlendirdi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, geçen hafta yüzde 52 indirilen arabağlantı (operatörlerin birbirlerine verdiği hizmetten aldığı ücret) kararlarıyla ilgili olarak, kararın sektör oyuncularına...

Ciliv, sabit hatta arabağlantı ücretlerinde 2 yıldır hiç değişiklik yapılmamasının kafalarda soru işareti yarattığını belirten Ciliv "Fiyatların zorla düşürülmesi iş dünyasında çok kabul edilebilir bir durum değil. Arabağlantı ücretlerinde indirim sektörün karlılığını etkileyecek. Çünkü maliyetlerinizin altında kalırsanız çok fazla yaşayamazsınız. Biz bir marka yarattık, 8 ülkede varız. Şimdi sıfıra yakın veya altında satışa zorlanmamız endişe verici. Bu şartlarda bu şirket çok fazla yaşayamaz" dedi. İndirim kararını gazetelerden öğrendiklerinin, bu tip kararların sektörle birlikte alınması gerektiğinin altını çizen Ciliv şöyle devam etti: "Yabancı ülkelerde regülasyon böyle önemli kararlardan önce sektörle konuşuyor. Biz ise fiyatları yayımlandıktan sonra öğrendik ve bizim için sürpriz oldu. Bizi dinleyip karar verseler daha iyi olurdu. Ama yine de güzel bir gelişme var; önceden geriye dönük bu kararlar alınırdı. Şimdi hiç olmazsa 2 ay önceden haber veriyorlar. Hükümetin doğru şekilde anlatılırsa doğru kararlar aldığını biliyoruz. Kararın yanlış olduğunu anlatacağız." YÖNETİM ENDİŞELİ Ciliv, indirimin bu yılki yatırım planlarını gözden geçirmelerine neden olacağını belirterek, "Geçen yıl lisans bedeli hariç 2 milyar doların üzerinde yatırım yaptık. Gelir elde ettiğimiz ara bağlantı ücretlerinin aniden düşmesi iş yapmayı kolaylaştırmıyor. İndirim yönetim kurulumuzda endişeye neden oldu. Bu yıl da geçen yıl seviyesinde yatırım planlarımız vardı ancak yeni fiyatlardan sonra tüm yatırım planlarımızı gözden geçireceğiz. Gelirlerin ciddi şekilde düşmesi yüzünden bütün yatırımlarız yeniden değerlendireceğiz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)