E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell gibi şirketler örnek olmalı---

Turkcell gibi şirketler örnek olmalı

Turkcell gibi şirketler örnek olmalı
11 Aralık 2014 - 11:13 borsagundem.com

Turkcell Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nihat Narin piyasanın derinleşmesi ve yükselmesi için önerisini açıkladı

Turkcell'in, 11 Temmuz 2000'de Borsa İstanbul ve New York Stock Exchange'de (NYSE) eşzamanlı olarak işlem görmeye başladığını belirten Turkcell Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nihat Narin, şirketin her iki ülkenin sermaye piyasalarına göre yükümlülükler üstlendiğini söyledi.

Narin, "İlk etapta halka açıklık oranımız yüzde 10.5 seviyelerindeydi. Zamanla ortaklar tarafından yapılan satışlar ile bu oran şu anda yüzde 35.88 seviyelerinde" dedi. Turkcell gibi halka açıklık oranı yüksek şirketlerin, borsaya kote olmayı planlayan firmalara örnek teşkil ettiğini vurgulayan Narin, "Böylece borsaya yeni katılan firmalarla piyasa derinleşecek ve değer kazana¬aktır. Bu hem borsada hisseleri işlem gören tüm şirketler hem de borsalar için avantajlı bir durum. Turkcell'e sağladığı fayda açısından baktığımızda ise; kurum kültürü olarak şeffaflığı ve güvenilirliği benimsemiş bir şirket olduğumuz için yasal düzenlemelere hızlı adaptasyonumuzun sermaye piyasalarındaki itibarımızı artırarak şirket değerine pozitif katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

GÜÇLÜ NAKİT VARLIĞI

Sabah'ın borsa ekinde yer alan habere göre, Turkcell'in ilk kurulduğu yıllarda sermaye harcamaları ihtiyacı için bono ihraç ettiğini ve bu bonoları itfa ettiğini hatırlatan Narin, "'Fakat, Turkcell'in bugün geldiği noktada güçlü nakit varlığı ve yüksek banka limitleri sebebiyle, sermaye piyasası işlemleri yapmaya ihtiyacı bulunmamaktadır. Bununla birlikte, olası işlemlere hazırlıklı olmak için bu piyasalar yakından takip edilmektedir" dedi.

"Borsanın başlıca kazanımları olarak şir¬ketin kurumsallaşması, finansman sağlamada kolaylık, ortak tabanının genişlemesi, likiditenin artması ve itibarı sıralayabiliriz" diyen Na¬rin, borsanın büyümenin finansmanı için kaynak sağlamanın yanı sıra kurumlar global platforma taşımada da en etkin araçlardan biri olduğunu söyledi. Borsada olmanın kredibilite artışı, nitelikli insan kaynağına erişim, kurumsallaşma ve değer artışı konusunda da şirketlere destek olduğunu vurgulayan Narin, "Halka açık şirketler, Türkiye'nin yurtdışında tanıtımına katkı sağlamakta, yabancı fonların Türkiye'ye gelmesinde dolayısıyla ekonomiye katkı anlamında önemli rol oynamaktadırlar" dedi.

EN İYİ YATIRIMCI İLİŞKİLERİ

Turkcell Yatırımcı ilişkileri bölümü olarak şimdiye kadar olduğu gibi "en iyi yatırımcı ilişkileri uygulamalarını" hayata geçirerek sermaye piyasalarına katkı sağlamayı amaçladıklarına değinen Narin, "Daha şeffaf iç ve dış raporlama, etkin yasak ve sessiz dönem uygulamalarımız, hem lokal hem ABD mevzuatına göre yürütülen iç denetim süreçleri gibi uygulamalarla Türkiye'de öncü ve örnek olduk. Turkcell Yatırımcı İlişkileri, DR Magazine gibi bağımsız kurumların yaptığı çalışmalara göre, pek çok yatırımcı ve analist tarafından gelişmekte olan ülkeler arasında en iyi uygulamaları sunan takım olarak görülmekle birlikte faaliyet raporu, web sitesi gibi başarılı uygulamaları aldığı ödüllerle de tescillenmiştir" dedi.

Yurtdışına kote ilk şirket

Turkcell'in, Türkiye'nin yurtdışında bir borsaya kote olan ilk ve tek şirketi olduğunun altını çizen Turkcell Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nihat Narin, bu nedenle de Turkcell'in, yurtiçindeki yasal düzenlemelerin yanı sıra yurtdışı mevzuata da uyum konusunda yükümlülükleri olduğunu ifade etti Narin, "Bu da şirketimizin, pek çok sermaye piyasası uygulamasında gösterdiği iyi performans sonucu öncü ve örnek olmasını sağlıyor. Öte yandan sermaye piyasalarında gerçekleştirdiğimiz diğer işlemler arasında nakit yönetimi amaçlı zaman zaman portföyümüze aldığımız bonolar da mevcut" diye konuştu. Turkcell’in ADR’leri ABD’de New York Stock Exchange’te (NYSE) işlem görüyor.

Turkcell’deki gelişmeler yatırımcının cebinde

Turkcell yatırımcılarıyla şeffaf iletişim prensibini mobil cihazlara da taşıdı. Yatırımcılar, analistler ve finans dünyası bundan sonra Turkcell ile ilgili gelişmeleri internet sitesinin yanısıra, İOS and Android cihazlar  için geliştirilen mobil uygulamayla da takip edebilecek. Böylelikle Türkiye’de ilk defa bir Türk şirketi, yatırımcılarla iletişimini uygulama mecrasına da taşımış oluyor. Finans dünyası, Turkcell’den yapılan en güncel duyuruları, finansal çeyrek sonuçlarını, basın bültenlerini, operasyonel sonuçları, sunumları ve yıllık olarak yayınlanan faaliyet raporunu bu uygulama üzerinden takip edebilecek. Yeni bilgiler yüklendiğinde gönderilecek olan uyarı mesajları sayesinde, kullanıcılar nerede olurlarsa olsunlar mobil cihazları üzerinden son gelişmelerden haberdar olabilecek. Nihat Narin ‘’Türk şirketler arasında bir ilki gerçekleştirecek Turkcell Yatırımcı İlişkileri uygulamasını devreye sokuyoruz. Akıllı cihazlar ile her türlü bilgiye daha kolay. Her zaman ve her yerden ulaşmak mümkün. Turkcell’in lider teknoloji şirketi niteliğine yakışan bu ilkle, yatırımcı ilişkileri konusunda en iyi uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyoruz’’ dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 107,50
En Yüksek: 110,50
En Düşük: 106,80
Değişim 1,80 %
FK: 19,12
PD / DD: 1,65
İşlem Hacmi 1.666.164.857
Toplam Adet: 15.358.735
Ağırlıklı Ort.: 108,52
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)