E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell kar dağıtımı yapacak---

Turkcell kar dağıtımı yapacak

Turkcell kar dağıtımı yapacak
19 Şubat 2014 - 06:59 borsagundem.com

Turkcell, dağıtılabilir net karının en az yüzde 50'sini nakit olarak dağıtmayı hedefliyor

Turkcell, dağıtılabilir net karının en az %50'sini nakit olarak dağıtmayı hedefliyor.
Şirketten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya göre, söz konusu politika, yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında onaya sunulacak.

Şirketin kar dağıtım politikası şu şekilde belirlendi:

"Şirket dağıtılabilir net karının en az %50'sini nakit olarak dağıtmayı hedeflemektedir. Bu politika, Şirket'in nakit projeksiyonları, faaliyetlerine ilişkin geleceğe yönelik beklentileri, 
yatırım planları ve sermaye piyasalarındaki şartlara tabidir. Kar payı ile ilgili Yönetim Kurulu tarafından her hesap dönemi için ayrı karar alınır ve Genel Kurul onayına tabidir. Kar payı dağıtımına, en geç Genel Kurul toplantısının yapıldığı yılın sonuna kadar olmak kaydıyla, Genel Kurul tarafından belirlenecek tarihte başlanır.  Şirket yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak kar payı avansı dağıtmayı veya kar payını eşit veya farklı tutarlı taksitlerle ödemeyi değerlendirebilir. 
Buna ek olarak, hissedarları için daha fazla katma değer yaratmak adına Şirket yukarıda belirtilen şartlar ve ilgili mevzuat kapsamında kendi paylarını geri almayı değerlendirebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 95,10
En Yüksek: 95,45
En Düşük: 93,90
Değişim 1,39 %
FK: 9,29
PD / DD: 1,37
İşlem Hacmi 687.295.505
Toplam Adet: 7.253.095
Ağırlıklı Ort.: 94,75
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)