E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTURKCELL ORTAKLARINA OLİGARK ENGELİ---

TURKCELL ORTAKLARINA OLİGARK ENGELİ

TURKCELL ORTAKLARINA OLİGARK ENGELİ
12 Aralık 2009 - 11:05 borsagundem.com

Turkcell’in hissedarlarından TeliaSonera ve Altimo’nun Turkcell ile Rus operatör Megafon’daki hisselerini birleştirme girişimi, Rus meclisine taşındı.

Alfa Group ve TeliaSonera’nın Turkcell ve Megafon Hisselerini birleştirerek kuracakları ortak şirketle aralarındaki anlaşmazlıklara son verme girişimine, son birkaç yılda İngiliz futbol kulübü Arsenal ile sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yaptığı hisse alımlarıyla da dikkatleri üzerine toplayan Rus oligark Alisher Usmanov’dan itiraz geldi. Rusya’nın Vedomosti Gazetesi’nde yer alan habere göre Rusya’nın önde gelen mobil telefon operatörlerinden Megafon’un yüzde 31.1’lik hissesine sahip olan Rus milyarder Alisher Usmanov, Rus hükümetinin Megafon’un Türk mobil telefon operatörü Turkcell ile birleşmesini engellemesi için çalışıyor. Gazete’nin Megafon’un diğer bir hissedarına dayandırdığı haberine göre Usmanov’un sahip olduğu AF Telecom, Rusya İletişim Bakanlığı’na Megafon ile Turkcell’in birleşmesinin yasadışı olacağını savunan bir mektup yazdı. Rusya İletişim Bakanlığı, yasal danışmandan Alfa Group ve TeliaSonera’nın Turkcell ve Megafon hisselerini birleştirmelerinin Rusya’nın stratejik sektörlere ilişkin yasasına aykırı olduğuna ilişkin bir mektup aldığını doğruladı. KONTROL İSVEÇ VE FİNLANDİYA’YA GEÇER Rus hükümetine ulaşan mektupta, birleşmenin olması halinde İsveç ve Finlandiya hükümetlerinin yeni şirket hisselerinde kontrol edici etkileri olacağı da belirtildi. Rusya’da 2008’de kabul edilen yasa stratejik kabul edilen alanlardaki varlıkların yabancıların konrolüne geçmesini engelliyor. “Turkcell ile ortak bir holding çatısı altında birleşmek, bize bir fayda sağlamaz” denilen mektupta, konunun Rusya Başbakanı Vladimir Putin başkanlığında toplanacak olan komisyonda ele alınması çağrısı yapıldı. Alfa’nın yüzde 25.1, Sonera’nın yüzde 34.1’lik paya sahip olduğu Megafon, 49.8 milyonluk Abonesiyle Rusya’nın üçüncü büyük mobil operatörü konumunda. Turkcell’in ise 36 milyonu Türkiye’de olmak üzere toplam 61.9 milyon abonesi bulunuyor. GAZETE HABERTÜRK

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)