E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell, Ukrayna'daki iştirakini 524 milyon dolara sattı---

Turkcell, Ukrayna'daki iştirakini 524 milyon dolara sattı

Turkcell, Ukrayna'daki iştirakini 524 milyon dolara sattı
11 Eylül 2024 - 15:57 borsagundem.com

Turkcell'in Ukrayna’daki iştiraki Lifecell’i, milyarder Niel’in liderliğindeki bir konsorsiyuma 524,3 milyon dolar karşılığında sattığı bildirildi.

Borsada işlem gören mobil iletişim şirketi Turkcell'in (#TCELL), yurt dışında önemli bir satış işlemini gerçekleştirdi.

RBC gazetesinin haberine göre, Turkcell, Ukrayna'daki yan kuruluşu Lifecell'i, Fransız milyarder Xavier Niel'in başını çektiği bir konsorsiyuma devretti. Haberde, satışın 2023 yılının sonunda duyurulduğu ve nihayetinde 524,3 milyon dolar bedelle tamamlandığı belirtiliyor. Lifecell, Ukrayna'da üçüncü en büyük mobil operatör konumundaydı. Satışın ardından şirketin, Xavier Niel'in sahibi olduğu NJJ Holding'in yönetimine geçtiği aktarıldı.

Turkcell, Lifecell'in hisselerinin %19,8'ine 2023 yılında getirilen el koyma kararını, 2024 yılı Nisan ayında kaldırmayı başarmıştı. RBC'nın aktardığına göre el koyma kararı, Turkcell’in sermayesinde yer alan Lüksemburg merkezli IMTIS Holdings'in Rusya bağlantılı sermaye yapısından kaynaklanıyordu. Gazete sorunun çözülmesiyle birlikte, Lifecell’in satışının nihayet gerçekleştiğini yazıyor. 

Turkcell'den KAP bildirimi

Turkcell'in 09.09.2024 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildiriminde konuya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Şirketimizin 29 Aralık 2023 ve diğer ilgili tarihlerdeki açıklamaları çerçevesinde; Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower hisselerinin tamamının, tüm hak ve borçları ile birlikte DVL Telecom'a (NJJ Holding grup şirketi) devri gerçekleşmiştir. Şirketimizin bu bağlı ortaklıklarda payı kalmamıştır.

Nihai satış bedeli, kapanış tarihi itibari ile hazırlanacak finansallarda yer alan nakit ve borçlar dahil olmak üzere yapılacak uyarlamalar çerçevesinde belirlenecek olup, hisse satış sözleşmesine istinaden, kapanış tarihi (bugün) itibarıyla tarafımıza 524,3 milyon USD ödenmiştir. Gelişmeler tam ve zamanında kamuya açıklanacaktır."

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı’na yargıdan tokat! Oturduğu siteyi de terk ettiTurkcell Genel Müdür Yardımcısı’na yargıdan tokat! Oturduğu siteyi de terk etti

 

Varlık Fonu, Turkcell'deki hissesini satabilir iddiasıVarlık Fonu, Turkcell'deki hissesini satabilir iddiası

 

Turkcell'den hisse devir sözleşmesiTurkcell'den hisse devir sözleşmesi

 

Turkcell abonesini ‘oyun’a getirdiTurkcell abonesini ‘oyun’a getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 91,85
En Yüksek: 92,75
En Düşük: 91,55
Değişim 0,71 %
FK: 8,97
PD / DD: 1,33
İşlem Hacmi 1.192.181.418
Toplam Adet: 12.931.306
Ağırlıklı Ort.: 92,26
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)