E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTURKCELL VERGİ CEZASI İÇİN TEMİNAT VERDİ---

TURKCELL VERGİ CEZASI İÇİN TEMİNAT VERDİ

TURKCELL VERGİ CEZASI İÇİN TEMİNAT VERDİ
07 Aralık 2009 - 15:03 borsagundem.com

Turkcell, Boğaziçi Kurumlar Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından tebliğ edilen bildirime göre, şirketten talep edilen 35.9 milyon lira vergi aslı, 53.8 milyon lira vergi ziyaı ve 62.6 milyon lira gecikme faizi olmak üzere toplam 153.2 milyon lira teminatı, 15 gün içerisinde temin edeceğini ve 30...

Turkcell'den KAP'a yapılan açıklamada, söz konusu teminat distribütörlere yapılan ön ödemeli kart satışlarında iskonto uygulandığı ve Özel İletişim Vergisinin (ÖİV) iskonto sonrası tutarlar üzerinden hesaplandığı gerekçesiyle yapılan 89.7 milyon lira vergi tarhiyatı kapsamında talep edildi. Açıklamada, "Şirketimiz talep edilen teminat tutarını 15 gün içerisinde temin edecek ve 30 gün içerisinde de gerekli hukuki yollara başvuracaktır" denildi. Turkcell 25 Kasım'da KAP'a yaptığı açıklamada distribütörlere yapılan ön ödemeli kart satışlarında iskonto uygulandığı ve Özel İletişim Vergisi'nin (ÖİV) iskonto sonrası tutarlar üzerinden hesaplandığı gerekçesiyle şirkete toplam 89.7 milyon lira tutarında vergi tarhiyatı yapıldığını açıklamıştı. Açıklamada, "Şirketimiz aynı konuda 2002 ve 2003 yılları için yapılan tarhiyatlarda olduğu gibi, 2004 yılı için yapılan bu tarhiyat ile ilgili de tüm kanuni haklarını kullanarak itirazda bulunacaktır" ifadesine yer verilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)