E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüTURKCELL: Zarar açıkladı---

TURKCELL: Zarar açıkladı

TURKCELL: Zarar açıkladı
28 Temmuz 2011 - 12:37 borsagundem.com

İkinci çeyrek bilançosunda 21 milyon lira zarara açıklayan Turkcell borsa yükselirken yüzde 1 oranında geriledi

Turkcell bu yılın ikinci yarısında 21 milyon TL zarar açıkladı. Turkcell’in ikinci çeyrekte zarar açıklamasının ana nedeni Belarus’ta yaşanan devalüasyon nedeniyle bu ülkedeki iştirakinin yazdığı kur farkı zararı ve Rekabet Kurulu’nun kestiği ceza etkili oldu. Türkiye'nin en karlı şirketi ve nakit zengini olarak bilinan Turkcell gibi bir dev bilançosunda zarar yazdı.
Grup gelirleri geçen çeyreğe göre yüzde 7,6 artarak, yıllık bazda yüzde 1,7 oranında yükseldi ve 2.279,2 milyon TL oldu.
Şirketten ikinci çeyrekte açıklanan zarar rakamı ile ilgili yapılan açıklamada, “Turkcell Grubu’nun kaydettiği 21 milyon TL zarara temel olarak, Belarus’taki devalüasyonun etkisinin yanı sıra, Rekabet Kurulu’nun verdiği ceza ile ilgili ayrılan karşılık gibi AVFÖK’e etkisi olmayan, ancak net karı etkileyen bir defaya mahsus olarak kaydedilen giderlerden kaynaklandı. Turkcell’in ilk 6 aylık gelirleri 4 milyar 397 milyon TL oldu. Şirketin satış gelirleri geçen yılın aynı döneminde 4 milyar 490 milyon TL olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)