E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTurkcell'de kriz büyüyor!---

Turkcell'de kriz büyüyor!

Turkcell'de kriz büyüyor!
23 Nisan 2011 - 10:32 borsagundem.com

Turkcell Holding yöneticisi Alexey Khudyakov, Turkcell’de bundan sonra yaşanacak süreci değerlendirdi

Turkcell yönetiminde yaşanan anlaşmazlık krize dönüştü. Dün yapılan genel kurulda bilançosu ve denetim kurulu üyelerinin ibra edilmemesi büyük bir belirsizliğe neden oldu. Çünkü bir şirketin yönetim kurulu ve denetim kurulu en önemli icra organları bunlardan biri. Bu kurullardan birinin oluşmaması şirketin tasfiyesi anlamına gelebiliyor. Ancak taraflardan hiçbiri böyle bir süreç yaşanmasını istemiyor. Gelişmeler sonrası şirketin talebiyle Turkcell hisseleri İMKB'de işleme kapatıldı. 
Peki nasıl bir çıkış yolu bulunacak?
Turkcell Holding yöneticisi ve Altimo Başkan Yardımcısı Alexey Khudyakov, acilen olağanüstü genel kurul kararının alınması gerektiğini söyledi. CNBC-e’de konuyla ilgili soruları yanıtlayan Khudyakov, “Ben genel kurula vekaletname ile katıldım ve azınlık hissedar olarak bazı taleplerde bulundum. Ancak başkan bu taleplerimizi dikkate almadı. Türkiye yasalarına göre yüzde 5 hissenin üzerindeki ortakların talebi dikkate alınması gerekiyor. Divan Başkanı Çukurova Grubu ile birlikte hareket ederek bizim taleplerimizi dikkate almadı” dedi. Azınlık da olsa bir ortağın böyle bir hakkı olduğunun altını çizen Khudyakov, yüzde 14 paya sahip olan bir şirket ve Turkcell Holding yöneticisi olarak bu duruma çok şaşırdığını vurguladı. 
Khudyakov, bundan sonra yaşanacakları ise şöyle aktardı: “Bundan sonra ne olacak. Şirketin mali beyanları onaylanmadı, gündemdeki diğer maddeler de karara bağlanamadı. Şimdi olağanüstü toplantı çağrısında bulunulması gerekir. Turkcell Holding ve diğer hissedarlarının birlikte karar vermeleri gerekecek. Ben Turkcell temsilcisi olarak oradaydım. Benim sadece şirketi temsil etme hakkım var. Adına çalıştığım şirketin görüşlerin ortaya koyuyorum. Ancak kişisel olarak fikrim dün yapılanlar çok iyi bir yönetim tarzı değildi. Azınlık da olsa ortakların talepleri dikkate alınmalı.”
BORSAGUNDEM.COM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)