E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTURKCELL’E REKOR CEZA GELİYOR!!!---

TURKCELL’E REKOR CEZA GELİYOR!!!

TURKCELL’E REKOR CEZA GELİYOR!!!
01 Ekim 2009 - 15:32 borsagundem.com

Sanayi Bakanı’nı uyarılarından sonra Ankara kulislerinde GSM operatörlerine kesilecek ceza miktarı sesli olarak dile getiriliyor. En büyük cezayı da Turkcell’in alacağı öne sürülüyor. İşte kulislerde konuşulan rekor ceza miktarı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, GSM operatörleri aracılığıyla sunulan eğlence, oyun ya da müzik mesajları konusunda hem tüketicileri hem de operatörleri uyardı. Ardından kulisler hareketlendi. Ankara’da operatörlere kesilecek cezadan en büyük payı hakim operatör konumunda olan Turkcell’in alacağı konuşuluyor. İddialara göre, 200 milyon liralık bir ceza faturası kesilmiş. Bakan Ergün’ün açıklamaları da, “bu ceza faturasının tebligatı yapılmadan önce yol yapıldı ve şirketler buna hazırlıklı olmaları konusunda önceden uyarıldı” şeklinde yorumlar yapılıyor. Tebligatın ise kısa süre içerisinde yapılacağı dile getiriliyor. BAKAN NE SÖYLEMİŞTİ? “GSM operatörleri üzerinden alınan mesajlar, eğlence içeren, bilgi içeren mesajlar var. Ayrıca 3G teknolojisiyle de internete daha hızlı erişim imkanı sunuyor” diyen Ergün, tüketicilerin önemli bir bölümünün bunların maliyeti hakkında bilgi sahibi olmadığını, çünkü bu hizmeti sunanların maliyeti ”biraz sakladıklarını” dile getirdi. Son dönemlerde bu konuda fazlaca şikayet aldıklarını belirten Ergün, Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’nün bu çerçevede ciddi bir denetim mekanizması işlettiğini söyledi. Tüketicilerin duyarlı olmaları ve bu tür mesajların kendilerine maliyetinin ne olacağını araştırmaları, firmaların da bu hizmetleri tüketiciyi yanıltmayacak şekilde sunmaları gerektiğini ifade eden Ergün, şöyle konuştu: ”Bu hizmetleri tüketiciyi yanıltacak şekilde sunanlar, yanılttıkları her bir tüketici için en az 200 lira para cezasına çarptırılacaklar. Yüz binlerce tüketici olduğu düşünülürse 100 milyonlara varan cezalarla karşı karşıya kalabilirler”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)