E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTurkish Yatırım’da şok ayrılık ---

Turkish Yatırım’da şok ayrılık

Turkish Yatırım’da şok ayrılık
13 Kasım 2012 - 07:53 borsagundem.com

Aracı kurumun iki önemli ismi kurum ile yollarını ayırdı. İşte ayrılığın perde arkası

Turkish Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kırımlı ve Türev Piyasalar Genel Müdür Yardımcısı Ender Şahin’in görevinden ayırıldığı ortaya çıktı. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre Bülent Kırımlı ve Ender Şahin, satış için Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayını bekleyen Credit Agricole’ye transfer olmuş. Bülent Kırımlı’nın yeni aracı kurumda Genel Müdür olarak görev alacağı, Şahin’in de Turkish Yatırım’da olduğu gibi Türev Piyasaları’nı yöneteceği belirtiliyor. Borsagundem.com olarak Kırımlı ve Şahin’e yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.
TÜRKİYE BORSAGUNDEM.COM’DAN ÖĞRENDİ
Bu arada, Güler Yatırım ve borsanın önemli oyuncularından biri olarak bilinen “Kel Hakan” lakaplı Hakan Derinkök ile spekülatör Burak Sevindik’in kardeşi Bülent Sevindik’in, Fransız Credit Agricole’ye ortak olduğunu Türkiye borsagundem.com’dan öğrenmişti.
17 Ağustos 2012 tarihinde borsada işlem gören Güler Yatırım Holding, Credit Agricole’nin yüzde 54.2’sini satın alacağını duyurmuştu. Ancak şirketin yüzde 45.8’ini alacak isimler yani diğer ortakların ismi açıklanmamıştı. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre diğer ortaklar Kel Hakan ve Bülent Sevindik. Satış işleminin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayına sunulduğu belirtiliyor.
Bu arada, Faransızların dünya genelinde yatırım bankacılığı ve aracı kurum faaliyetlerini durdurma kararı aldığı, bu kapsamda da Türkiye’deki aracı kurumun satışa çıkarıldığı belirtiliyor. Aracı kurumun devri izin SPK onayı bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)