E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye AB ile 33. faslı açıyor---

Türkiye AB ile 33. faslı açıyor

Türkiye AB ile 33. faslı açıyor
30 Haziran 2016 - 12:09 borsagundem.com

Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinde 6 ay içinde ikinci fasıl olan "Mali ve Bütçesel Hükümler" başlıklı 33. fasıl açılıyor.

"Mali ve Bütçesel Hükümler" faslının açılışı nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.

AB Bakanı Ömer Çelik, burada yaptığı konuşmada “AB’nin geleceği için en büyük tehklike yapancı düşmanlığıdır. Avrupa kendi sorunlarına çözüm bulmadan umut vermez” ifadelerini kullandı.

Bakan Ömer Çelik, teröre karşı daha çok dayanışma gösterilmesi ve ortak eylem planı oluşturması gerektiğini dile getirdi.

Çelik, "Teröre karşı yeterince dayanışma içinde değiliz" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısının ardından Türkiye’yle dayanışma gösteren ülkelere teşekkür ederek, “Terör ögrütleri arasında ayrım yapılmaz. Asıl terörle mücadelede dayanışmayı göstermeliyiz” dedi.

Çavuşoğlu, “Türkiye-AB ilişkileri önemli bir süreçten geçiyor. Vize kriterlerinin neredeyse tümünü yerine getirdik. Vize konusundaki sözlerini yerine getirmeli” diye konuştu.

Söz konusu fasıl, üyelikle birlikte AB bütçesine sağlanacak fonlar için gerekli mali kaynaklara ilişkin kuralları kapsıyor.

33. fasılın açılmasıyla birlikte toplamda 16. fasıl açılmış olacak.

Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, faslın açılmasının üyelik müzakerelerini canlı tutmak açısından önemli olduğunu söyledi.

33. faslın açılacak olması dolayısıyla Brüksel'de yapılacak olan hükümetlerarası konferansa Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Maliye Bakanı Naci Ağbal katılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)