E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ABD'ye gerekli cevabı verecek---

Türkiye ABD'ye gerekli cevabı verecek

Türkiye ABD'ye gerekli cevabı verecek
02 Ağustos 2018 - 11:22 borsagundem.com

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması ile birlikte AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal sert açıklamalarda bulundu

AK Parti Sözcüsü Ünal, NTV'nin gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor. ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararını yorumlayan Ünal, " İki bakanımızla ilgili yaptırım kararı, iki bakanımız ve hükümetimizle ilgili değil. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı saldırgan tutum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlıyor.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararını değerlendiren Ünal şunları söyledi:

"Bir süreç bu. İki bakanımızla ilgili yaptırım kararı, iki bakanımız ve hükümetimizle ilgili değil. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı saldırgan tutum. ABD ile yaşanan sürece bakınca ABD yönetiminin bir süreden beri sadece Türkiye'ye değil birçok ülkeye dönük yaptırımlar uyguladığını, tehditkar bir dil kullandığını görüyoruz. Türkiyei'ye dönük yaptırımları birileri Rusya, İran denkleminde değerlendirme yanlışına düşüyorlar. Türkiye Almanya ile mukayese edilmelidir. Bütün olarak ABD'yi değil de ABD'nin içinde belli kanatlar var. ABD yönetiminin de kendi içinde tek bir ses olarak bunların arkasında durduğu görülmüyor. Kasımdaki seçimler bunun bir iç siyaset malzemesi haline geldiğini gösteriyor. Türkiye kendisine yaptırımlar uygulanarak ilişki kurulacak bir ülke değil. Türkiye'nin iç meselelerine müdahale oluruz, yaptırımlar uygularız böyle bir şey söz konusu değil. ABD yönetimi Türkiye ile olan ilişkilerde rasyonel zeminde kalmak durumundadır. Türkiye mütekabiliyet esasına göre gereken cevabı verecek."

Rahip Brunson'la ilgili iddianameyi okumak gerektiğini belirten Ünal, "Arkadaşına bir mesajı attığını kabul ediyor. Brunson'un Türkiye'de görevinin ne olduğu çok açık bir şekilde ortada. Biz 15 Temmuz'u, PKK terör örgütünü bunların birbirinden bağımsız olmadığını görürüz. Suriye ve Irak'ta yaşananları birbirinden bağımsız değerlendirmemiz söz konusu değil. Ne yapılmak istendiğini ne bir şekilde görüyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ersan02 Ağustos 2018 13:15

    siyaset polimikleri bırakın iş yapın ekonomiye bakın .türkıyede dag gibi sorun varken ikide bir tv lereçikmayın . sanayı bakın bilecike kulak verin /4 piskolojık sorunda bitti dıyor

  • Kaçan Grup02 Ağustos 2018 12:31

    "Türkiye Almanya ile mukayese edilmelidir. " :)) , buyur et.

  • haramzadeler02 Ağustos 2018 12:01

    işiniz gücünüz sahte gündem .hiç icraat yok....

  • köfteci02 Ağustos 2018 11:55

    veriyoruz dolar 5.10 gördü

  • Ali02 Ağustos 2018 11:51

    sen ABD ye cevap vermeyi bırak ta doları düşür. Ekonomiyi bitirdiniz.

  • Kktc ambargoda02 Ağustos 2018 11:36

    Kktc sılah ambargoda... Abd askerler hiç bir tc sınırında askeri işlem yapamaz... Askeri unsur afım atmadı yasakdır denılmıs ve uygulanmıştır..dild bile getiremiyoz suan ise...yeni Turkiyemiş...ne varsa eskilerdemiş meyerse

  • Yani..02 Ağustos 2018 11:34

    Ya valilere sınırsız yetkiverildi daha 3 gun once..zaten hukumetimizin ataması felan filan yetkiler normal denırken...bugun bakanlar için aaaa onlarhukumeyın deıl TUrkiyenin ....vb. Deniyo.. Yahu ben işte bu laflara kızıyorum...duruma ortama hore oynak acıklamalara.. Yoksa ulke zaten hepımızın...

  • cek cak..02 Ağustos 2018 11:26

    Kapatin incirlik, yuregir vb tum ABD ye acik askeri usleri...inceldigi yerden kopsun..

  • vatandaş02 Ağustos 2018 13:48

    Zaten böyle devam ederse Amerika kendisi İncirlikten çıkar. Amerikaya incirlikten daha stratejik yer verecek bir sürü devlet var.en büyük hata gücünün yetmediğini bildiğin kişilerle kavgaya tutuşmak. Türkiyenin de yaptığı bundan ibaret.En büyük korku Amerikanın baskısı ile Türkiyenin NATO dışına çıkarılması. Allah aşkına Bir saniye düşünelim. Türkiyenin kavga etmediği bir ülke kaldı mı. Yanı bu olup bitenlerden bizde hiç mi kusur yok.

  • ??02 Ağustos 2018 12:00

    sonra swiftte kapansın.....